Antena 3 CNN Actualitate Inedit O tânără din Sibiu foloseşte rațe indiene în loc de pesticide. Au curățat, într-o săptămână, 1200 de metri pătraţi

O tânără din Sibiu foloseşte rațe indiene în loc de pesticide. Au curățat, într-o săptămână, 1200 de metri pătraţi

O tânără din Sibiu, designer de permacultură, a implementat mai multe proiecte inovatoare în care rațele indiene sunt utilizate pentru combaterea dăunătorilor în grădini și ferme ecologice.

rate alergatoare indiene
O tânără din Sibiu foloseşte rațe indiene în loc de pesticide. Au curățat, într-o săptămână, 1.200 mp! Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mai 2024   •   19:32

Aceasta a colaborat cu mai multe familii și restaurante care își doresc să producă, ecologic, alimente pe propriile lor proprietăți. Ideea a fost inspirată de metodele tradiționale și ecologice de combatere a dăunătorilor, fără utilizarea substanțelor chimice.

Rațele indiene sunt deosebit de eficiente în eliminarea dăunătorilor care pot afecta culturile, contribuind astfel la menținerea unui ecosistem echilibrat și la protejarea recoltelor​.

Ruxandra Brad (26 de ani), designer de permacultură, a descoperit că rațele indiene sunt eficiente împotriva limacșilor. Ea spune că le-a folosit pe propriul teren, care a fost invadat.

Zece păsări au curățat, într-o săptămână, lotul ei de 1.200 de metri pătraţi.

"Nu am mai văzut apoi, timp de o lună, niciun limax", a declarat Ruxandra, pentru g4food.ro.

Potrivit ei, un boboc costă aproximativ 100 de lei, iar o rață adultă aproximativ 200 de lei.

×
Citește mai multe din Inedit
» Vezi toate știrile din Inedit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close