Găluștele sunt delicioase, dar uneori pot reprezenta o adevărată provocare pentru gospodine.
Puţine gospodine ştiu că bicarbonatul de sodiu poate fi adăugat în găluște pentru a le face mai pufoase.
De ce se adaugă bicarbonat de sodiu în găluște
Acest ingredient pus în găluște crește pH-ul aluatului. Bicarbonatul de sodiu este o bază și reacționează cu acidul din aluat, generând dioxid de carbon. Aceasta este o reacție chimică care face aluatul să crească și să devină pufos.
Citeşte şi: Supă de pui cu găluşte, reţeta lui Marius Manole, invitat special în bucătăria Gătit la costum
Apoi, crește volumul. Dioxidul de carbon eliberat în timpul reacției cu bicarbonatul de sodiu face aluatul să crească și să capete o textură aerată. Iar datorită acestui lucru, găluștele devin mai pufoase și mai ușoare.
Pentru a utiliza bicarbonatul de sodiu în găluște, este important să alegi cu atenție ingredientele.
De obicei, se adaugă bicarbonat de sodiu în combinație cu ingrediente acide, cum ar fi iaurtul sau laptele acru, pentru a asigura o reacție eficientă și a obține rezultatele dorite, scrie click.ro.