Antena 3 CNN Actualitate Inedit Mormântul lui Suleyman Magnificul, descoperit aproape de România

Mormântul lui Suleyman Magnificul, descoperit aproape de România

Suleyman.jpg
10 Dec 2015   •   12:36

Rămăşiţele unui mormânt ce a aparţinut sultanului Suleyman Magnificul au fost descoperite în apropiere de Szigetvár, în sudul Ungariei, locul unde acesta a murit în anul 1566 în timp ce soldaţii lui asediau cetatea, potrivit anunţului făcut de un istoric maghiar.

Norbert Pap, de la Universitatea din Pecs, afirmă că momântul ar fi fost amplasat pe locul unde s-a aflat cortul marelui sultan şi unde acesta a şi murit. Obiectele descoperite în timpul săpăturilor arheologice efectuate în zonă arată că mormântul ar fi aparţinut lui Suleyman, afirmă Pap. Au fost, însă, nevoie de mai multe săpături arheologice pentru a se confirma descoperirea.

''Avem date care arată, toate, în aceeaşi direcţie. De aceea noi spunem ''cu certitudine'', pentru că nu există date care să arate altceva. Dar sunt necesare alte confirmări, deoarece este un subiect delicat'', a declarat miercuri istoricul Norbert Pap.

Până la decesul lui la vârsta de 71 de ani, Suleyman Magnificul a fost cel mai longeviv sultan din istoria imperiului. În timpul domniei sale, care a durat 46 de ani, Imperiul Otoman şi-a extins considerabil dominaţia asupra Balcanilor, Orientului Mijlociu şi Africii de Nord.

Continuarea, pe descopera.ro

×
Citește mai multe din Inedit
» Vezi toate știrile din Inedit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close