Anatomia porcilor prezintă câteva particularități, una dintre ele fiind faptul că nu le este posibil să-și miște gâtul la un unghi mai mare de 45 de grade.
Aceasta se datorează atât stratului gros de grăsime de pe gâtul lor, cât și adaptărilor naturale ale coloanei vertebrale, care permit doar mișcarea capului în diverse unghiuri în jos, unde își găsesc hrana.
În mediul lor natural, porcii se hrănesc predominant cu rădăcini, insecte, viermi și chiar cadavre, toate acestea fiind la nivelul solului.
Astfel, deoarece capul lor este în poziție joasă în cea mai mare parte a vieții lor, aceștia s-au adaptat la acest stil de viață, iar acum coloana vertebrală nu le permite să ridice capul ca alte animale.
Nivel ridicat de grăsime, în special în zona gâtului le restricționează mișcările și mai mult și, în cazuri extreme, poate duce la o greutate atât de mare încât grăsimea le blochează vederea.
Din păcate, din cauza modului lor de hrănire, porcii au evoluat într-un fel în care acum le este imposibil să ridice capul și să privească cerul direct.
Desigur, există și alte modalități pentru ei de a privi cerul.
Ei se pot sprijini de un obiect suficient de solid pentru a le susține greutatea, astfel încât să se ridice în două picioare și să privească cerul direct.
De asemenea, atunci când se rostogolesc sau sunt întinși, au șansa să observe cerul.