Antena 3 CNN Actualitate Inedit Butonul secret din mașină care îţi reduce consumul de combustibil. Puţină lume ştie de existenţa lui

Butonul secret din mașină care îţi reduce consumul de combustibil. Puţină lume ştie de existenţa lui

Şoferii pornesc aerul condiționat în mașină iar asta duce la creșterea consumului de combustibil. Cea mai simplă metodă pentru a reduce consumul este folosirea unui simplu buton.

masina
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2023   •   10:00

Folosirea butonului de recirculare a aerului îţi poate reduce consumul de combustibil! Instalația de aer condiționat va recircula aerul deja prezent și îl va aduce la temperatura optimă.

Acest buton de recirculare a aerului se află în zona de reglare a aerului condiționat din mașină.

Atenţie! Butonul de recirculare poate să reducă cu până la 10% consumul de combustibil.

Nu utilizaţi aerul condiționat decât dacă chiar trebuie, pentru că folosește din puterea motorului. Și astfel crește consumul combustibilului, spun experţii în domeniu.

Citeşte şi: Valul de căldură creşte cererea de aparate de aer condiţionat | Avertismentul specialiştilor legat de preţ şi montaj

Trebuie să știți că butonul de recirculare a aerului nu se folosește pe timp de ploaie sau când vremea este foarte rece, deoarece acest lucru va face ca umiditatea să fie reținută în interiorul autoturismului dumneavoastră, iar asta va duce la condens și aburirea parbrizului.

Un test a arătat că atunci când se circulă cu o viteză sub 60Km/h este mai avantajos să ţinem geamurile coborâte, pe când la viteze mai mari 65Km/h folosirea aerului condiţionat va duce la o economie de combustibil mai mare.

Pentru a folosi cât mai eficient funcția de recirculare, este recomandat să așteptați până când temperatura interioară este cea dorită după care să activați recircularea aerului.

×
Subiecte în articol: buton masina consum combustibil
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close