Antena 3 CNN Actualitate Inedit Şedinţe de terapie cu câini, în spitalele din Ilfov. Multe dintre animale sunt salvate de pe străzi

Şedinţe de terapie cu câini, în spitalele din Ilfov. Multe dintre animale sunt salvate de pe străzi

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 23:57 01 Iul 2024 Modificat la 23:57 01 Iul 2024
terapie caini Ilfov spitale
Şedinţe de terapie cu câini în spitalele din Ilfov. Sursa foto: Getty Images

Pacienții din spitalele din Ilfov vor participa la ședințe de terapie cu câini, care le vor oferi beneficii fizice și emoționale și vor accelera procesul de vindecare, în cadrul proiectului „HAM grijă de tine!”, implementat de Consiliul Județean Ilfov în colaborare cu Asociația Clubul Câinilor Utilitari.

Câinii de terapie vor merge periodic la pacienţii de la Spitalul Judeţean Ilfov, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea şi Spitalul de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu”, scrie Agerpres

O şedinţă de terapie asistată de animale durează în medie o oră. Câinii sunt special antrenaţi şi evaluaţi des.

Mulţi dintre câinii folosiţi pentru terapie sunt salvaţi de pe străzi

Hilde Tudora, şef Birou Protecţia Animalelor, a punctat că acest proiect a fost preluat de peste hotare şi că în multe state câinii de terapie sunt parte integrantă a tratamentului medical.

„Nu trebuie să ne fie ruşine să ne uităm la alţii cum fac şi să preluăm şi noi. E ceva complet normal. Toată lumea a primit această idee cu entuziasm, nu e nicio implicare financiară. Practic, nu ne costă nimic să facem bine”, a spus Hilde Tudora.

Luciana Manole, psiholog la Clubul Câinilor Utilitari, a declarat că terapia asistată de animale reduce stresul şi anxietatea, îmbunătăţeşte starea de spirit, creşte stima de sine, îmbunătăţeşte abilităţile sociale, reduce sentimentul de izolare şi ajută oamenii să se concentreze mai bine.

Ştiinţa confirmă faptul că mângâiatul câinelui poate să ajute la mai buna funcționare a creierului

Animalele de companie pot ajuta la o funcționare mai bună a creierului, mai ales la copii, dar şi la ameliorarea unor afecțiuni precum demența şi depresia.

În cadrul ultimelor studii a fost descoperită o îmbunătățire a activității cerebrale în cazul pacienților cu demență, cu depresie și cu sindrom posttraumatic.

Multe terapii care includ câini și alte animale de companie arată efecte benefice la nivel neurologic. 

×
x close