Această descoperire are implicații importante pentru gestionarea stresului și a presiunilor cotidiene, oferind o strategie simplă și eficientă pentru a spori calitatea vieții.
Practicarea acestei abordări poate oferi oamenilor un instrument puternic pentru a depăși obișnuința.
Într-o lume în care ritmul rapid al vieții poate uneori eclipsa bucuriile simple, acest studiu aduce o lumină nouă asupra modului în care putem maximiza plăcerile vieții.
Studiul publicat de The Guardian arată că oamenii se bucură mai mult de experiențe plăcute dacă le împart în "bucăți mai mici".
De exemplu, vacanțele pot fi mai plăcute dacă le împărțim în mai multe călătorii scurte. Conform unui sondaj făcut de o companie de turism care le-a cerut clienților din întreaga lume să își evalueze sentimentele pe parcursul vacanțelor, bucuria atingea nivelul maxim la 43 de ore după începutul vacanței. Ziua cea mai fericită era a doua zi de vacanță, apoi sentimentul a fost în scădere.
Creierul nostru se obișnuiește cu experiențele constante și le apreciază mai puțin, iar experiențele noi declanșează o reacție mai puternică din partea creierului.
Pentru a ne bucura mai mult de viață, este important să variem experiențele.