Sonda OSIRIS-REx, care este un proiect al NASA, are misiunea de a transmite pe Terra mostre colectate de pe asteroidul 101955 Bennu încă din 2020.
Aceste date sunt importante pentru o înțelegere mai profundă a acestui asteroid, format în perioada imediat următoare nașterii sistemului nostru solar. Ele aduc, de asemenea, contribuții semnificative la cunoașterea Sistemului Solar și la înțelegerea modului în care viața ar putea fi ajuns pe Terra din spațiul cosmic.
NASA urmărește cu atenție determinarea precisă a orbitei și a traiectoriei asteroidului Bennu, care se apropie de Pământ la fiecare șase ani și este considerat un posibil pericol.
"Deși este dificil de estimat, noile date de la nava spațială OSIRIS-REx a NASA au permis oamenilor de știință să creeze un model mai bun al orbitei lui Bennu și cum va evolua în viitor, dar și să calculeze mai bine probabilitatea unui impact”, a transmis NASA.
Citește și: Fenomen alarmant în Antarctica! Lipsește o cantitate de gheață marină de mărimea Argentinei
Conform unui studiu efectuat de echipa OSIRIS-REx, probabilitatea ca asteroidul să lovească Pământul la data menționată, de mai multe publicații media, asteroid 24 septembrie 2182, este de 1 la 2700 (0,037%). Aceasta indică un risc relativ scăzut în ceea ce privește coliziunea acestui asteroid cu planeta noastră.
Agenția a mai socotit că există o posibilitate din 1750 ca Bennu să ne lovească cu forța a 22 de bombe atomice până în 2300, potrivit iflscience.com.