Antena 3 CNN Actualitate Inedit Robert Niculae, un pictor român de numai 13 ani, a cucerit inimile artiștilor de peste ocean | Tânărul a câștigat locul doi la un concurs de pictură din SUA: ”Pentru noi, ca părinți, este o minune”

Robert Niculae, un pictor român de numai 13 ani, a cucerit inimile artiștilor de peste ocean | Tânărul a câștigat locul doi la un concurs de pictură din SUA: ”Pentru noi, ca părinți, este o minune”

Bisericile românești, puse pe pânză de un tânăr de 13 ani, i-au adus acestuia locul al doilea la un important concurs de pictură din New York. Robert Niculae, înscris în campania 100 de tineri pentru dezvoltarea României, desfășurată de Fundația Dan Voiculescu, și-a descoperit pasiunea pentru pictură la vârsta de numai 8 ani. De atunci, tânărul atrage aprecierea criticilor de artă, artiștilor plastici și a colecționarilor din întreaga lume.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2024   •   15:59

Robert Niculae este elev la Liceul "Nicolae Steinhardt" din București, dar urmează şi cursurile Școlii de Artă nr. 3. De-a lungul timpului, a participat la mai multe expoziții comune organizate la Muzeul Țăranului Român, UNARTE, Palatul Mogoșoaia, Biblioteca Metropolitană sau Muzeul Marinei Române.

”Când eram mic, eram foarte atras de clădirile din Sighișoara, de arhitectura lor, de cât de vechi erau și am zis de ce nu ? Să încep să pictez din ele, din ce mi-a rămas în cap”, a mărturisit Robert Niculae.

Pentru părinți, Robert este lumina ochilor lor. I-au fost și îi sunt alături în continuare, pe acest drum.

”Pentru noi, ca părinți, este o minune. Ne-a surprins tot timpul. Până la 8 ani nu a avut treabă cu pictura, deși învățătoarea ne spunea că are talent”, a mărturisit Iuliana Niculae, mama tânărului.

De curând, tânărul a obținut locul doi la expoziția de la Artio Gallery din New York, cu o lucrare de artă ce ilustrează Mănăstirea Radu Vodă. La acest eveniment au participat pictori de toate vârstele, din mai multe ţări.

”Am folosit aici diferite culori. Este ca la impresionism … pictorii făceau schița afară și o continuau la atelier. M-am jucat un pic cu culorile. Am pus roșu, mov...”, mai spune Robert.

Tânărul artist este înscris în campania "100 de tineri pentru dezvoltarea României", desfăşurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. El speră să îi inspire şi pe alţii să îşi urmeze pasiunile.

”Chiar înseamnă foarte mult pentru mine. Nu mă gândeam să ajung și aici, dar uite că a dat Dumnezeu și Doamne-ajută să ajung în continuare …”, mai spune tânărul.

Cei 100 de tineri care ne fac mândri că suntem români și care s-au remarcat prin performanțe deosebite vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești, care va fi lansat la finalul acestui an. Înscrierile în campanie se fac pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Imagini exclusive cu tinerii găsiți morți într-o cameră de hotel
x close