Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea piloților kamikaze din cel de-al Doilea Război Mondial

Povestea piloților kamikaze din cel de-al Doilea Război Mondial

<1 minut de citit Publicat la 14:58 05 Ian 2017 Modificat la 14:58 05 Ian 2017
o_1b5nb95bcs3911vndf28qi1tj08.jpg
sursa foto: historia.ro

Al Doilea Război Mondial s-a desfăşurat între anii 1939 si 1945 şi a fost considerat cel mai ucigător conflict armat neîntrerupt din istoria omenirii. A fost pentru prima dată când o serie de descoperiri tehnice a fost folosită împotriva militarilor, dar şi a celor din spatele frontului.

Pe de o parte, anul 1945 marchează sfârşitul războiului şi pe de altă parte, acest an a rămas în istorie şi pentru bombardamentele oraşelor japoneze  Hiroshima şi Nagasaki.  În lupta pornită de Aliaţi împotriva Japoniei, dusă în special cu scopul nimicirii comerţului nipon, un rol important l-a avut armata britanică. Submarinele de război britanice, la fel ca forţele lor aeriene au atacat punctele stategice şi comerciale ale Japoniei, precum coasta Burmei şi oraşul Palembang.

Ofensiva japoneză a fost promptă întrucât a declanşat un val de atacuri şi ostilităţi, concretizate în piloţi-kamikaze, adevărate „arme ale terorii”, precum le va denumi, ulterior, un ofiţer din marina britanică. Piloţii-kamikaze intenţionau prăbusirea avionului incarcat cu bombe, combustibil sau torpile in portavionele inamicilor.

Continuarea, pe historia.ro.

×
x close