Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea lui Gogea Mitu, românul înscris în Cartea Recordurilor cu două recorduri inedite

Povestea lui Gogea Mitu, românul înscris în Cartea Recordurilor cu două recorduri inedite

o_1bn0499eqc6u1t3g5vq15n86uv8.jpg
sursa foto: Historia
08 Aug 2017   •   08:14

Începem cu o certitudine, cu un fapt verificabil:românul Gogea Mitu este înscris în Cartea Recordurilor la două secţiuni. El este, întâi de toate, cel mai înalt boxer din toate timpurile; niciun alt pugilist nu s-a apropiat de o astfel de statură.

Pe de altă parte, cu cei 2, 36 metri ai săi, Gogea Mitu nu rămâne în anale doar ca boxerul a cărui bărbie era (foarte) greu de prins, ci şi ca sportivul cel mai înalt din România;baschetbalistul clujean Gheorghe Mureşan nu s-a ridicat decâtla înălţimea de 2, 35 metri.

Intrăm, din acest moment, pe tărâmul legendelor:deşi apropiată de zilele noastre (Gogea Mitu a trăit în interbelic, nu în Evul Mediu), povestea acestui român cu dimensiuni impresionante e un amestec de realitate şi mit, de fapte atestate documentar, în arhive şi în publicaţiile vremii, cu amănunte cu iz fantastic şi „înflorituri” care ţin de o imaginaţie bogată.

Continuarea, pe Historia.ro.

×
Citește mai multe din Inedit
» Vezi toate știrile din Inedit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close