Fiecare reţetă ascunde o poveste. Copiii din Iaşi au aflat povestea din spatele mucenicilor pregătiţi de mame şi bunici pe 9 martie de la Asociaţia Povestaşii. Cei mici au participat la un atelier de străbucate, unde unul dintre ambasadorii Food Revolution în România, le-a explicat celor mici care este rețeta tradițională de mucenici. La sfârşit, copiii au putut degusta preparatul tradiţional.
Atelierul de străbucate nu s-a petrecut însă la o oră de istorie ca la școală, ci ca la o întâlnire între prieteni. Unul dintre Ambasadorii Food Revolution în România le-a explicat celor mici care este rețeta tradițională de mucenici și care sunt secretele pentru ca aceștia să iasă pufoși și gustoși.
Însă nu doar rețeta contează, ci și povestea din spatele tradiției. Astfel că la atelierul de străbucate de la Iași, copiii au aflat de la Povestași de ce doar pe 9 martie mamele și bunicile încing cuptoarele pentru tăvile cu sfinți.
La final, copiii s-au declarat încântaţi de povestea mucenicilor.