Antena 3 CNN Actualitate Inedit Planul diabolic pus la cale de Ceauşescu. Cum a vrut să-l folosească pe ''J.R. Ewing'' în interesul său

Planul diabolic pus la cale de Ceauşescu. Cum a vrut să-l folosească pe ''J.R. Ewing'' în interesul său

o_1bamcu3b21kvi175rpr03mr16sb8.jpg
08 Mar 2017   •   09:25

Serialul Dallas a fost unul dintre cele mai populare filme în România comunistă, dar și ultimul difuzat de regim. În perioada de glorie a serialului, în anii '80, preşedintele Nicolae Ceauşescu a permis difuzarea producţiei TV în România, pe atunci o ţară comunistă, considerând că în acest fel le va arăta cetăţenilor români decadenţa şi corupţia din ţările occidentale. Aceasta pentru că preşedintele Nicolae Ceauşescu a fost convins că filmul era suficient de anticapitalist. Atunci când s-a răzgândit, era deja prea târziu, deoarece plătise în valută pentru costul întregului serial.

Se pare că Nicolae Ceaușescu a mizat imens pe imaginea acestui anti erou. Actorul american Larry Hagman, interpretul personajului J.R. Ewing din serialul de televiziune "Dallas", a povestit cum a primit bani de la dictatorul român Nicolae Ceauşescu, pentru ca regimul comunist să poată să îi folosească imaginea. E adevărat că aceste declarații au fost făcute publice după moartea sa.

Continuarea, pe Historia.ro.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu
Citește mai multe din Inedit
» Vezi toate știrile din Inedit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close