Renumitul medic dermatolog Mihaela Leventer recomandă să nu preluăm sfaturile care apar pe internet, despre care spune că "sunt de-a dreptul criminale".
"Ca să foloseşti o soluţie pe bază de clor în cavitatea bucală, poţi să arzi mucoasa, poţi să te intoxici, poţi să faci o acnee clorigenă, deci categoric nu. Legat de papiloamele şi tratamentele acestea minune care ard papiloamele, gândiţi-vă că nu sunteţi antrenaţi să stabiliţi un diagnostic, dacă sunteţi în faţa unui papilom, a unei aluniţe, sau a unei tumori de piele.
Am văzut melanom malign ars acasă, legat cu aţa şi ajuns după aceea în situaţie gravă la spital. Deci, în niciun caz tratamente empirice făcute după ureche, pentru că meseria se învaţă în foarte mulţi ani de studiu. Un deramtolog învaţă cinci ani ca să ajungă dermatolog.
Riscurile la care se supune un consumator neavizat unor astfel de tratamente sunt foarte mari. Le întâlnesc adesea şi sunt mirată de priza pe care o au aceste recomandări către publicul acesta naiv și doritor să încerce lucruri necontrolate. Este mai bine și mai sigur să apelezi la un sfat medical, sau să apelezi la un tratament făcut în condiții medicale. De foarte multe ori, medicul recomandă biopsie", a precizat Mihaela Leventer, medic dermatolog.
"În lume, în fiecare oră, o persoană moare din cauza melanomului.
În România, peste 1500 de persoane sunt diagnosticate anual cu melanom. O treime dintre pacienți nu supraviețuiește bolii", potrivit campaniei Fundației Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii.
El este Constantin și luptă cu melanomul malign. Așteptarea nu este o opțiune în bătălia cu cancerul. Nu amâna! ? În lume, în fiecare oră, o persoană moare din cauza melanomului. ? În România, peste 1500 de persoane sunt diagnosticate anual cu melanom. O treime dintre pacienți nu supraviețuiește bolii. ✨ O campanie a Fundației Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii. #grijanuseopreste ? InfoLine Cancer de piele: 0722 363 577
Posted by Dr Leventer Centre on Wednesday, 20 October 2021