Antena 3 CNN Actualitate Inedit Oile placide s-au așternut la iernat, dar mai întâi și-au croit drum, vioaie, prin centrul Madridului. "Oh, totul e minunat!"

Oile placide s-au așternut la iernat, dar mai întâi și-au croit drum, vioaie, prin centrul Madridului. "Oh, totul e minunat!"

Străzile din Madrid au fost asaltate, duminică, de mii de oi iar aerul capitalei spaniole a răsunat de sunete de clopoţei, relatează presa internațională.

Oi Madrid 3
Oile placide s-au așternut la iernat, dar mai întâi și-au croit drum, vioaie, prin centrul Madridului. "Oh, totul e minunat!" Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2021   •   17:50

Nu este vorba de un remake al videoclipului cunoscutei piese Timpuri Noi, care ironiza regimul comunist vorbind de "oi placide" și care sublinia în batjocură, la refren, că "totul e minunat".

Dimpotrivă, duminică a fost ziua în care ciobanii din nordul Spaniei și-au mânat efectiv turmele prin Madrid, urmând rute străvechi ale transhumanței, notează Reuters.

Ineditul spectacol a atras numeroși locuitori din Madrid, care s-au așezat de-a lungul străzilor și bulevardelor pentru a asista la parada ovinelor.

Acest eveniment a fost anulat anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19, în condițiile în care vaccinurile anti-coronavirus nu erau încă disponibile.

Transhumanța oierilor spanioli pe vechile trasee, inclusiv prin centrul capitalei, se desfășoară anual din 1994.

Acești crescători de animale își exercită astfel dreptul de a folosi rutele tradiționale pentru a-și mâna turmele către pășunile din sudul țarii, folosite ca locuri pentru iernat.

"Este minunat. Vin în fiecare an şi acum este pentru prima dată când mi-am adus şi copiii", a declarat Graciela Gonzalez, o locuitoare din Madrid, în vârstă de 39 de ani.

Pentru acest eveniment, ciobanii se îmbracă în haine tradiționale, însoțindu-și turmele în timp ce cântă şi dansează pe ritmuri de muzică populară.

Copiii din Madrid, obișnuiți să vadă mai degrabă blocaje de trafic pe străzile din metropolă, s-au bucurat de oportunitatea de a se afla la mică distanță de animale.

"Uneori, puteam chiar să le atingem", a declarat Carmen Iglesias, o fetiță în vârstă de opt ani, care a asistat la acest spectacol al transhumanței alături de tatăl ei și de sora sa mai mică, Noa, în vârstă de șase ani.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: oi Madrid
Citește mai multe din Inedit
» Vezi toate știrile din Inedit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close