Antena 3 CNN Externe Momentul în care o rachetă se prăbușește, după o lansare accidentală, la marginea unui oraș din China

Momentul în care o rachetă se prăbușește, după o lansare accidentală, la marginea unui oraș din China

racheta prabusita china
O imagine cu racheta prăbușindu-se chiar lângă orașul Gongyi a fost postată pe rețelele sociale. Sursa foto: X
de Mia Lungu    |    01 Iul 2024   •   11:58

O companie chineză a lansat, din greșeală, în timpul unui test la sol, una dintre rachetele sale aflate încă în curs de dezvoltare, care s-a prăbușit apoi într-o zonă colinară din afara orașului Gongyi, în centrul Chinei.

Accidentul s-a produs atunci când prima treaptă a rachetei Tianlong-3 s-a desprins de platforma de lansare în timpul unui test, din cauza unei defecțiuni structurale, a anunțat compania Space Pioneer, potrivit CNN.

"Din cauza eșecului structural al conexiunii dintre corpul rachetei și platforma de testare, racheta cu prima etapă a fost separată de platforma de lansare", a declarat Space Pioneer, cunoscută și sub numele de Beijing Tianbing Technology.

"După decolare, computerul de bord a fost oprit automat, iar racheta a căzut în munții adânci la 1,5 kilometri [0,9 mile] sud-vest de platforma de testare. Corpul rachetei a căzut în munte și s-a dezintegrat".

Nu au existat răniți în urma accidentului, a declarat compania, deoarece oamenii din zonă au fost evacuați înainte de testul rachetei.

Space Pioneer, o companie lider în sfera rachetelor comerciale, este specializată în rachete cu propulsie lichidă.

În aprilie 2023, aceasta a lansat cu succes racheta Tianlong-2, făcând din companie primul operator de lansare comercială din China care a trimis în spațiu o rachetă cu purtător de lichid și a intrat cu succes pe orbită.

Tianlong-3, racheta care s-a prăbușit duminică, este o rachetă mare purtătoare de lichid. Aceasta a fost construită pentru a ajuta la construirea rețelei de internet prin satelit a Chinei.

Performanța produsului rachetei este comparabilă cu Falcon 9 de la SpaceX, potrivit Space Pioneer, adăugând că va fi capabil să lanseze racheta de peste 30 de ori pe an după primul zbor reușit al rachetei.

×
Subiecte în articol: China racheta prăbușește lansare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A nins la Dâmbovicioara, în Argeș. Imagini de pe camere de supraveghere
x close