Antena 3 CNN Externe Nunta anului în lumea miliardarilor, cu petreceri la care au fost invitați Bill Gates și Zuckerberg. Cel mai bogat om din Asia își însoară fiul cu fata unui magnat pharma

Nunta anului în lumea miliardarilor, cu petreceri la care au fost invitați Bill Gates și Zuckerberg. Cel mai bogat om din Asia își însoară fiul cu fata unui magnat pharma

anant ambani radhika merchant
Moștenitorul miliardar Anant Ambani și logodnica sa, Radhika Merchant. Sursa foto: Colaj Profimedia Images/ Instagram
de Mia Lungu    |    04 Iul 2024   •   13:08

Moștenitorul miliardar Anant Ambani se va căsători cu iubita sa, Radhika Merchant, la sfârșitul acestei luni, în cadrul unei ceremonii fastuoase, descrisă drept nunta anului în India potrivit CNN.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu Anant Ambani și Radhika Merchant, la celebrarea de dinaintea nunții, la reședința mirelui din Mumbai.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sărbătorile extravagante dinaintea nunții au făcut deja furori în presa indiană, iar rețelele de socializare vuiesc despre apropiatul eveniment.

În martie, cuplul a organizat o petrecere de trei zile înaintea nunții în orașul Jamnagar din vestul țării, la care au participat aproximativ 1 200 de invitați de marcă, inclusiv Mark Zuckerberg și Bill Gates. Un spectacol de lumini elaborat, cu 5.500 de drone, a luminat cerul deasupra unui palat de sticlă construit la comandă pentru festivități, unde petrecăreții au dansat toată noaptea pe un concert susținut de nimeni alta decât Rihanna.

Apoi, într-un weekend de la sfârșitul lunii mai, cuplul a organizat o croazieră mediteraneană de patru zile pentru prieteni și familie, care a făcut mai multe escale în Europa și a inclus o mulțime de vedete de la Bollywood, cu spectacole susținute de Katy Perry, Backstreet Boys și starul de operă Andrea Bocelli.

Nunta din Mumbai va avea loc între 12 și 14 iulie, în casa părinților lui Anant, Mukesh și Nita Ambani, o reședință de 27 de etaje numită Antilia, precum și la Jio World Convention Centre, deținut de familie, un resort cu o capacitate de peste 16.000 de persoane.

Detaliile au fost bine păzite, dar dacă evenimentele dinaintea nunții sunt ceva de luat în seamă, se așteaptă ca nunta viitoare să fie grandioasă.

Nunta anului în India: Cine sunt tinerii miri

Ambani, 29 de ani, este cel mai tânăr fiu al celui mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani, care are o avere estimată la 118 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Fiul său este responsabil de conducerea expansiunii sectorului energetic al conglomeratului familiei, Reliance Industries.

Cel mai tânăr dintre cei trei frați, Ambani a absolvit Universitatea Brown. Fratele și sora sa fac parte din consiliul de administrație al Reliance și gestionează alte părți ale companiei. Anant a fost preocupat de bunăstarea animalelor încă din copilărie.

Recent, a lansat proiectul său pasiune, Vantara, un adăpost pentru animale de 3 000 de acri, care a fost vizitat de invitați VIP, îmbrăcați în haine cu tema junglei, în timpul petrecerii de dinaintea nunții din Jamnagar.

Merchant, 29 de ani, este fiica magnatului farmaceutic Viren Merchant și lucrează pentru compania acestuia, Encore Healthcare.

View this post on Instagram

A post shared by MANISH MALHOTRA (@manishmalhotraworld)

Absolventă a Universității din New York, ea a declarat pentru Vogue că l-a întâlnit pe Ambani prin intermediul unor prieteni comuni în timpul unei plimbări cu mașina în 2017. "Acea primă întâlnire a stârnit ceva special între noi și nu a trecut mult timp până când am început să ne întâlnim", a spus ea.

Merchant este, de asemenea, instruită formal în Bharatnatyam, o formă de dans clasic indian.

Vorbind despre viitoarea sa soție, Ambani a declarat în timpul unui discurs în Jamnagar: "Sunt 100% norocos. Parcă am cunoscut-o pe Radhika ieri, dar în fiecare zi mă îndrăgostesc din ce în ce mai mult".

Cum se va desfășura nunta anului în India, între Anant și Radhika

În conformitate cu tradiția hindusă, datele nunții cuplului ar fi fost alese în funcție de zilele de bun augur din hărțile lor natale.

Nunțile hinduse includ de obicei mai multe evenimente și au loc pe parcursul mai multor zile.

Festivitățile includ, de obicei, o ceremonie haldi, în cadrul căreia invitații aplică pastă de turmeric pe brațele și pe fața miresei și a mirelui pentru a le purta noroc și a le proteja de spiritele rele. Apoi are loc mehndi, un ritual în cadrul căruia un artist pictează modele complexe de henna pe mâinile miresei și ale invitaților.

Noaptea dinaintea nunții este de obicei rezervată sangeet-ului, când petrecerea de nuntă a miresei și mirelui dansează pentru invitați.

Potrivit unei invitații de nuntă publicate de ANI, una dintre cele mai mari agenții de știri din India, festivitățile vor începe pe 12 iulie cu ceremonia "Shubh Vivaah" sau "nunta de bun augur".

A doua zi are loc ceremonia "Shubh Aashirwad" sau "binecuvântarea divină", iar festivitățile se încheie pe 14 iulie cu "Mangal Utsav" sau recepția. Invitația a fost plasată într-o cutie roșie ornamentată cu o reprezentare a zeului hindus Vishnu pe partea din față, potrivit unui videoclip publicat de ANI.

Manish Malhotra, unul dintre cei mai renumiți designeri din țară, a fost numit director de creație al nunții, colaborând cu Nita Ambani și cu numeroși furnizori pentru a pune în aplicare viziunea familiei.

Malhotra a declarat pentru CNN că s-a bazat pe "abordarea vizionară" a lui Nita, echipa sa creând teme și experiențe pentru nuntă care "întruchipează esența Indiei, reflectând în același timp personalitățile distincte ale cuplului".

"Fiecare detaliu, de la decor și bucătărie la vestimentație și ambianță; fiecare eveniment, de la vibrantul Sangeet la ceremonialul nunții și marea recepție, este conceput pentru a cufunda oaspeții într-o atmosferă de bucurie, dragoste și sărbătoare", a explicat el prin e-mail.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
VIDEO. Cum arată prima corvetă construită de Turcia pentru Ucraina
x close