Antena 3 CNN Actualitate Inedit Mănăstirea din România unde oamenii se închină la un extraterestru

Mănăstirea din România unde oamenii se închină la un extraterestru

alien.jpg
19 Oct 2015   •   16:45

La 12 kilometri de Mănăstirea Curtea de Argeş se află o altă perlă ahitectonică, supranumită şi "Voroneţul Argeşului": Mănăstirea Tutana.

Aceasta este prima mănăstire întemeiată în Ţara Românescă de călugări veniţi de pe Muntele Athos. Istoria ei este legată de domniile lui Vlad Ţepeş sau Mihai Viteazu, scrie tvr.info.ro.

Biserica mănăstirii a fost construită în timpul domniei lui Vlaicu Vodă, la 1364, pe fundaţia unei biserici mai vechi, ctitorită de Radu I, tatăl lui Mircea cel Bătrân. Prima atestare documentară este la 1497. Aproape de sfârşitul secolului al XVI-lea, mănăstirea este refăcută de Mihnea Turcitul şi de Mihai Viteazu, pe atunci ban al Olteniei. Lucrările au durat doar 69 de zile, un record de invidiat chiar şi în zilele noastre.


sursa: submunte.wordpress.com

Pe una dintre cărămizile bisericii este încrustat un desen care înfăţişează o siluetă care seamănă izbitor cu un cosmonaut, cu caschetă şi vizor, costum cu fermoar circular, cizme în picioare şi care pare să piloteze un aparat de zbor. Desenul, făcut înainte de arderea cărămizii, a fost investigat de specialişti, dar care nu au reuşit să-i dezlege misterul.


sursa: adevarul.ro

Acele locuri sunt legate strâns de personaje şi fapte care au marcat istoria ţării.

Ultimele investigaţii arheologice au fost făcute în 1987. Atunci s-au descoperit morminte, monede şi un inel de aur care ar fi aparţinut unuia dintre ctitorii bisericii.



×
Citește mai multe din Inedit
» Vezi toate știrile din Inedit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close