Iniţiatorul Insect Park este Fazakas Szabolcs, care a creat şi Parcul Mini Transilvania. El a declarat că ideea s-a născut în urmă cu mai mulţi ani, iar de atunci el şi echipa sa lucrează la materializarea ei.
De altfel, Insect Park se află lângă Parcul Mini Transilvania, pe o suprafaţă de circa patru mii de metri pătraţi fiind expuse atât insecte gigant, de 2 metri înălţime, cât şi insecte mai mici.
Parcul va fi singurul de acest fel din România, un parc asemănător putând fi vizitat în Polonia.
Citeşte şi: Român șocat, după ce a găsit un cuib de insecte în gospodărie: "Atenție mărită! Nu umblați, sunați la 112!"
"Ideea s-a născut în urmă cu şase-şapte ani şi de atunci lucrăm la parc, ne pregătim. Avem insecte care sunt realizate în Asia, de mari dimensiuni, şi insecte realizate cu imprimanta 3D de echipa Legendarium, cu ajutorul biologilor", a declarat Fazakas Szabolcs, pentru Agerpres.
În parc vor fi expuse 20 de insecte gigant, care vor fi robotizate, turiştii putând să vadă cum se mişcă ele în natură, dar şi alte zeci de figurine mai mici, realizate la Odorheiu Secuiesc.
Cei interesaţi vor putea să vadă doar insecte de la noi din ţară, de la banala căpuşă, la lăcuste, fluturi, buburuze şi chiar scorpionul care trăieşte în Dobrogea.
În parc se vor putea organiza lecţii de biologie, dar şi activităţi interactive, gen safari, copiii putând să descopere, "înarmaţi" cu lupe, ce insecte se află în jurul lor.