Antena 3 CNN Actualitate Inedit Imagini rare, cu mai multe capre negre, au fost surprinse de camerele de monitorizare a faunei, în Parcul Natural Apuseni

Imagini rare, cu mai multe capre negre, au fost surprinse de camerele de monitorizare a faunei, în Parcul Natural Apuseni

Mia Lungu
1 minut de citit Publicat la 20:11 25 Iul 2024 Modificat la 20:11 25 Iul 2024
capra neagra parcul natural apuseni
Capră Neagră, în Parcul Natural Apuseni. Sursa foto: Facebook/ Romsilva

„Frumoasele capre negre” au fost surprinse de camerele de monitorizare a faunei, într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, a anunțat Romsilva într-o postare pe Facebook, acolo unde au fost publicate și imaginile inedite.

„Caprele negre au habitatul în zonele stâncoase montane din Europa, fiind perfect adaptate acestor zone. Au musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate pentru deplasările cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde își procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.”, a transmis Romsilva.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN, menționează sursa citată.

×
x close