Un pește bizar „mergător” cu „mâini” pe care le folosește pentru a se târî a fost observat pentru prima dată după mai bine de 20 de ani.
Peștele, cunoscut și sub numele de Brachiopslus dianthus, a fost văzut ultima oară de un scafandru în largul coastei Tasmaniei, Australia, în 1999.
Observațiile au fost înregistrate doar de alte patru ori și, temându-se pentru supraviețuirea specfiei, oficialii au clasificat recent creatura ca fiind pe cale de dispariție.
Dar oamenii de știință au făcut acum o descoperire „un ac într-un car de fân”. Biologul marin Neville Barrett a spus că descoperirea a oferit o nouă speranță pentru supraviețuirea speciei, despre care se credea anterior că trăiește în ape puțin adânci.
Peștele are „mâni” pentru a se târî pe fundul mării. „Cea mai mare surpriză a fost găsirea unui pește ”cu mâini”, la o adâncime de aproximativ 120 de metri”, a spus Barrett, profesor asociat la Universitatea din Tasmania.
„Până acum, specia a fost înregistrată doar de patru ori și a fost listată ca specie rară în temeiul Legii privind speciile amenințate din Tasmania.
Peștele cu mâini roz trăiește doar în Australia.
Dar este doar una dintre multele specii endemice din zonă, conform lui Jason Mundy de la Parks Australia, agenția guvernamentală care gestionează parcurile naționale ale țării, potrivit Mirror.