Antena 3 CNN Actualitate Inedit Drama femeii care a ridicat o mănăstire, însă Biserica i-a confiscat-o: „Soţul meu a murit de supărare!”

Drama femeii care a ridicat o mănăstire, însă Biserica i-a confiscat-o: „Soţul meu a murit de supărare!”

o_1bjs2q4cmlpofa51qaujhf1g188.jpg
30 Iun 2017   •   11:45

O familie din Suceava stă de aproape șapte ani prin instanţele de judecată, unde a contestat modul abuziv în care Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a intrat în posesia unei biserici. Familia Acatrinei a construit lăcaşul de cult, pe care Biserica şi l-a însuşit prin „actul de sfinţire“, scrie adevarul.ro. 

Drama ctitorilor mănăstirii şi căminului de bătrâni de la Catrinari-Panaci, jud. Suceava, a început în 1995 după moartea lui Ionuţ Cristian, singurul fiu al soţilor Stela şi Gheorghe Acatrinei. În memoria copilului, părinţii, devastaţi de durere, s-au gândit să ridice la Catrinari-Panaci, unde femeia avea un teren, un lăcaş de cult şi un adăpost pentru copiii orfani şi bătrânii rămaşi pe drumuri. Au înfiinţat, cu sprijinul unor prieteni, Asociaţia Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava şi Naşterea Maicii Domnului Catrinari, au donat terenul asociaţiei, au vândut apartamentul în care locuiau şi au făcut un credit de 560 mii de lei, ca construiască aşezământul.  

“Am căutat să facem un gest, care să fie plăcut lui Dumnezeu şi care să folosească oamenilor. Prima dată, ne-am gândit să facem o cantină, dar ne-am pus problema că nu vor fi atât de mulţi oameni care să vină să manânce acolo şi am zis că mai bine facem o locaţie în care să-şi aibă locul şi bătrânii şi copiii. O armonie între două generaţii, ca respect pentru părinţii noştri care sunt în vârstă, şi ca acoperire pentru pierderea unui copil. Membri fondatori ai asociaţiei am fost eu, împreună cu soţul, Gheorghe Acatrinei, dl. academician prof. univ. Buzatu, împreună cu soţia, o  doamnă inspector, o doamnă profesor universitar. Lucrările au început în iunie 2006. Am pornit de la un munte pe care l-am decapat, de unde am scos vreo 400 de maşini de pământ, ca să facem un platou pe care să se ridice construcţiile. Nu era nici măcar apă. S-a lucrat tot timpul cu motoarele până am avut posibilitate să tragem curent. S-a lucrat până în 2009, iar în 2010 a început panarama”, povesteşte, pentru „Adevărul“, Stela Acatrinei.

Citește continuarea pe adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: manastire biserica
Citește mai multe din Inedit
» Vezi toate știrile din Inedit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close