Pe locul 2 s-a plasat aplicația iPhone pentru Twitter, rețeaua socială cumpărat de multi-miliardarul și fondatorul Tesla și SpaceX, Elon Musk.
Ambele ascensiuni în topul descărcărilor vin după ce Consiliul Director al Twitter a oficializat vânzarea companiei către Musk.
Cu o zi înainte, aplicația pentru Truth Social se afla pe locul 52 în topul descărcărilor gratuite din App Store.
Aplicația pentru Twitter apărea pe locul 39.
Mișcarea a fost sesizată chiar de Elon Musk într-un tweet pe contul său.
Truth Social is currently beating Twitter & TikTok on the Apple Store pic.twitter.com/RxawVUAYKH
— Elon Musk (@elonmusk) April 27, 2022
Twitter, în opinia lui Elon Musk: "piața digitală a poporului"
Cel mai bogat om al planetei, Elon Musk, a reușit să-și atingă, marți, obiectivul de a cumpăra rețeaua socială Twitter, pe care o califică drept "piața digitală a poporului".
S-a întâmplat astfel după ce compania i-a acceptat oferta de 44 de miliarde de dolari.
Miliardarul de origine sud-africană, foarte legat de această rețea, s-a prezentat drept "un apărător al libertății de expresie" pe această platformă, pe care dorește să direcționeze către o nouă misiune despre care, momentan, nu se cunosc prea multe detalii.
La rândul său, Donald Trump a declarat că nu vrea să revină pe Twitter, nici chiar dacă noul proprietar al companiei îi reactivează contul.
În declarații acordate postului de televiziune Fox, fostul președinte a precizat că preferă să utilizeze propria rețea, Truth Social, drept unic canal de comunicare digitală.
Donald Trump: "Rămân pe Truth Social"
"Nu voi merge la Twitter, voi rămâne pe Truth", a subliniat Trump.
Truth Social a fost lansată luna trecută, după ce a fost testată în versiune beta începând din februarie.
Directorul său executiv este fostul congresman de California, Devin Nunes.
Într-o declarație la Fox News, fostul președinte a dat asigurări că Truth Social a atras "milioane de persoane".
Twitter, Facebook, Instagram și Snapchat au suspendat conturile lui Trump după ce adepții săi, impulsionați cu acuzații nedovedite de fraudare a alegerilor, au luat cu asalt Capitoliul în data de 6 ianuarie 2021, într-o încercare de a bloca învestirea lui Joe Biden.
Violențele de atunci s-au soldat cu moartea a cinci persoane, numeroși răniți și sute de suspecți arestați și trimiși în judecată.