Antena 3 CNN Actualitate Inedit Descoperire uluitoare la Ierusalim! Arheologii au identificat vestigiile unui străvechi oraş

Descoperire uluitoare la Ierusalim! Arheologii au identificat vestigiile unui străvechi oraş

1 minut de citit Publicat la 19:00 04 Noi 2015 Modificat la 19:00 04 Noi 2015
The-Jerusalem-Acra-002-1024x768.jpg
Foto:Jewishnews.co.uk
Arheologii israelieni sunt de părere că au reuşit să identifice locul exact în care se află Acra, un străvechi oraş-fort construit în centrul Ierusalimului de cuceritorii seleucizi, după distrugerea oraşului în anul 168 î.e.n., informează i24news.tv.
   
Imperiul seleucid a fost un stat elenistic, succesor al imperiului creat de Alexandru cel Mare. Fortăreaţa a fost demolată apoi de rebelii macabei, în luptele contra grecilor, în secolul al II-lea î.e.n.
   
Autoritatea pentru Antichităţi din Israel a declarat, marţi, că noua descoperire este una "excepţională".
   
Pe parcursul mai multor decenii de săpături şi cercetări arheologice au fost formulate numeroase teorii despre locul în care se afla fortăreaţa. Anumiţi cercetători erau de părere că ea se afla pe locul în care în prezent se găseşte Muntele Templului, iar alţi experţi înclinau să creadă că străvechea cetate se afla pe locul în care astăzi se află cartierul evreiesc din Ierusalimul Vechi.
   
Eforturile de găsire a vechii cetăţi Acra au fost cu atât mai dificile cu cât regele Irod cel Mare a construit diverse clădiri deasupra micii fortăreţe din timpul dinastiei Hasmoneilor, din care aproape nimic nu a rezistat până în zilele noastre.
  
Însă, în ultimele luni, săpăturile dintr-o parcare din Silwan, în exteriorul Ierusalimului Vechi, au permis descoperirea vestigiilor unei fortificaţii, arme, obiecte din ceramică şi monede din perioada hasmoneică. Au fost găsite şi catapulte gravate cu semnul unor furci, emblema regelui Antioh al IV-lea.
   
Potrivit textelor istorice, o garnizoană din timpul seleucizilor era locuită de evrei elenizaţi care îi susţineau pe conducătorii lor seleucizi, ocupanţii citadelei Acra.
   

×
Etichete: Ierusalim
x close