Antena 3 CNN Actualitate Inedit Descoperire senzaţională făcută de un puşti de 15 ani

Descoperire senzaţională făcută de un puşti de 15 ani

radio-telescope-1335759_960_720.jpg
10 Mai 2016   •   10:09

William Gadoury, un băiat canadian în vârstă de 15 ani, a făcut o descoperire științifică care va face istorie. Tânărul a găsit un oraș Maya necunoscut până în prezent, aplicând o metodă surprinzătoare. 

Pasionat de astronomie, el a apelat la cunoştiinţele civilizaţiei precolumbiene despre stele. Analizând pe parcursul a trei ani 20 de constelații Maya și mai mulți aștri, William Gadoury și-a dat seama că descoperise un tipar, o "hartă astrală", iar "fiecărei poziții" îi corespundea pe Tera unul din cele 117 de orașe Maya.

Prin observarea celei de-a 23-a constelațiii, William își dă seama că trei stele nu au corespondent în harta orașelor mayașe cunoscute. Aceasta a fost deducția care l-a condus pe tânăr să creadă că în jungla mexicană se află un oraș necunoscut. El a împărtășit descoperirea sa cu Agenția Spațială canadiană, care, ulterior i-a trimis o serie de imagini din satelit de la NASA și de la agenția japoneză JAXA, acestea indicând prezența a 30 de clădiri. 

Acest site istoric, numit "K'AAK 'CHI' 'de catre adolescent, se afla in Peninsula Yucatan, in inima junglei mexicane, locul fiind foarte greu accesibil.

Sursa: DCnews

×
Subiecte în articol: descoperire oras
Citește mai multe din Inedit
» Vezi toate știrile din Inedit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close