Antena 3 CNN Actualitate Inedit Descoperire uimitoare în Egipt | Cum arată sfinxul zâmbitor cu gropițe în obraji

Descoperire uimitoare în Egipt | Cum arată sfinxul zâmbitor cu gropițe în obraji

Arheologii au făcut o descoperire uimitoare în sudul Egiptului. Aceștia au găsit un sfinx care zâmbește și are două gropițe în obraji.

New Project (7)
Descoperire uimitoare în Egipt | Cum arată sfinxul zâmbitor cu gropiție în obraji Sursa foto: AFP
de Ioana Mircea    |    08 Mar 2023   •   08:54

 

Se crede că artefactul din calcar găsit de arheologi în sudul Egiptului este o reprezentare stilizată a unui împărat roman antic. Statuia este mult mai mică decât faimosul Sfinx din Piramidele din Giza, care are o înălțime de peste 20 de metri.

[GAL layout="3"]

Acesta a fost găsit împreună cu rămășițele unui altar în interiorul unui mormânt cu două niveluri în templul Dendera din provincia Qena, la 450 km sud de capitala Cairo.

Citește și: Descoperire impresionantă în Egipt! Coridor lung de nouă metri, ascuns în Marea Piramidă din Giza

De asemenea, arheologii au găsit și o placă pe care sunt inscripționate mai multe hieroglife. Odată descifrate complet, cercetătorii speră ca acestea să facă lumină asupra identității conducătorului sculptat, despre care echipa de cercetare egipteană a spus că ar putea fi împăratul Claudius.

Săptămâna trecută, Ministerul de Antichități a anunțat descoperirea unui pasaj ascuns de 9 metri, în interiorul Marii Piramide din Giza, despre care arheologul Zahi Hawass a spus că ar putea duce la „camera funerară reală” a faraonului Khufu sau Keops, potrivit dailymail.co.uk.

 

×
Subiecte în articol: Egipt
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close