Poți face nouă litri de suc din doar patru portocale.
INGREDIENTE:
-patru portocale
-apă
-o lingură de sare de lămâie
-1 kilogram de zahăr.
MOD DE PREPARARE:
Spălați foarte bine și uscați portocalele. Dați-le la congelator până vor îngheța complet, după care lăsați-le să se dezghețe. Treceți-le prin mașina de tocat carne. Transferați piureul obținut într-un borcan de trei litri. Adăugați apă filtrată sau fiartă și răcită în el, umplându-l până la jumătate. Adăugați sarea de lămâie și zahărul, apoi completați compoziția din borcan cu apă, umplându-l aproape complet. Amestecați. Acoperiți borcanul cu un capac de plastic și dați-l la frigider pentru 8-10 ore. Amestecați încă o dată compoziția din el, ca să vă asigurați că s-a dizolvat tot zahărul. Apoi strecurați-o printr-o bucată dublă de tifon, ca să separați sucul concentrat de portocale de pulpa lor. Diluați sucul concentrat de portocale cu șase litri de apă potabilă.
Sursa: retete-usoare.info