Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un copil de nouă ani a ucis un lup faimos lup în Europa. Tatăl minorului a fost arestat

Un copil de nouă ani a ucis un lup faimos lup în Europa. Tatăl minorului a fost arestat

Un lup tânăr, protagonist al celei mai lungi migrații cunoscute efectuate de un reprezentant al acestei specii în Europa, a fost ucis de un copil în vârstă de nouă ani.

Lup
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2023   •   21:30

Evenimentul a avut loc în luna aprilie, în Ungaria.

Cazul a fost prezentat recent de televiziunea publică maghiară, MTV, citată de presa internațională.

Miercuri, poliția ungară l-a arestat pe tatăl copilului, care este vânător autorizat.

Bărbatul este suspectat, împreună cu un alt bărbat, că l-au însoțit pe minor în pădure în ziua în care lupul a fost împușcat.

Site-ul cotidianului Blikk îl citează pe un reprezentant al Biroului Procuraturii Generale, care a confirmat că tatăl, deținător al unui un permis de vânător, i-a oferit fiului său de nouă ani pușca pe care copilul a folosit-o pentru a ucide lupul, în urmă cu patru luni.

Proteste internaționale după uciderea lupului care a străbătut aproape 2.000 de kilometri prin Europa

Uciderea lupului a stârnit la momentul respectiv un val de proteste în comunitatea internațională a activiștilor care luptă pentru drepturile animalelor.

Lupul ucis, un mascul în vârstă de doi ani, având indicativul M237 şi provenind din cantonul elvețian Graubunden, a străbătut o distanță de 1.900 de kilometri în timpul migrației sale şi a traversat provincia autonomă italiană Bolzano şi toată Austria înainte să ajungă în Ungaria.

Responsabilii din cantonul Graubunden au echipat animalul cu o zgardă cu emițător GPS. Semnalul transmis de acel dispozitiv a dispărut atunci când tânărul lup a ajuns într-un sat din Ungaria aflat în apropiere de granița cu Slovacia.

Potrivit asociației  Wolf Schweiz (GWS) pentru protecția animalelor, M237 a străbătut cea mai mare distanță înregistrată vreodată în cazul migrației unui lup în Europa.

Lupii, specie protejată în Ungaria

Autoritățile din Ungaria au găsit emițătorul lupului mort abandonat într-un râu la nord-est de satul Hidasnemeti. Poliția suspectează că M237 a fost împușcat ilegal, întrucât lupii reprezintă o specie protejată în Ungaria. 

Arestarea recentă a tatălui copilul de nouă ani și a colegului său de vânătoare s-a bazat pe o serie de dovezi despre care Procuratura Generală din Ungaria nu a oferit, deocamdată, detalii suplimentare.

Potrivit televiziunii MTV, autoritățile din această țară i-au acuzat pe cei doi bărbați de comiterea unei infracțiuni împotriva conservării naturii și de periclitarea vieții unui minor.

Tatăl copilului riscă o pedeapsă de 12 ani de închisoare. Potrivit legislației ungare, copilul de nouă ani nu este responsabil penal.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close