Antena 3 CNN Actualitate Inedit Compania care promite să te aducă la viață după moarte. Ce presupune întregul proces și cât costă

Compania care promite să te aducă la viață după moarte. Ce presupune întregul proces și cât costă

BeFunky-collage - 2024-08-09T173729.718
O companie promite să te aducă la viață după moarte (foto cu caracter ilustrativ) / sursă foto: getty Images
de Roxana Mihăiescu    |    09 Aug 2024   •   17:38

Europenii bogați pot spera acum la o viață eternă. O companie din Germania le promite clienților săi posibilitatea de a fi înghețați după moarte, astfel încât să poate fi reînviați în viitor, atunci când tehnologia va fi suficient de avansată.

În ciuda costului uluitor de 170.000 de euro sau 63.000 de euro, dacă doriți doar să vă salvați creierul, primul laborator de crioconservare din Europa se dovedește deja popular.

Conservarea criogenică presupune înghețarea unei persoane care a murit recent într-un mod care să o conserve în viitor. 

Prin răcirea corpului, până la -198 de grade Celsius, susținătorii conservării criogenice urmăresc să blocheze corpul în stază, exact așa cum era în momentul decesului, apoi în viitor, pacientul decedat poate fi readus la viață în siguranță și tratat pentru orice afecțiune care a dus la moartea sa.

Compania care a fost înființată în 2020 susține că a congelat deja șase persoane și cinci animale de companie, iar alți 650 de membri plătitori își așteaptă șansa de a li se alătura.

Tehnologia care îți permite să comunici cu persoane care nu mai sunt în viață 

De asemenea, cercetătorii americani au găsit o altă modalitate prin care să le ofere oamenilor „nemurirea”. Au nevoie de cât mai multe date personale şi pot crea o versiune virtuală a noastră cu care generaţiile viitoare vor putea avea conversații reale.

De meserie antreprenor în domeniul tehnologiei, Artur Sychov este creatorul instrumentului de realitate virtuală numit "live forever mode" - modul trăieşte veşnic. Ideea i-a venit într-un moment delicat al vieții, atunci când tatăl său s-a îmbolnăvit și a constatat că nu a petrecut suficient timp cu el.

„Tatăl meu a fost diagnosticat cu cancer și boala progresa destul de repede. Am început să mă gândesc la cum ar putea realitatea virtuală să păstreze unele amintiri”, a declarata Artur Sychov. 

Astfel a luat naștere Somnium Space, un mediu virtual unde oricine poate stoca imagini, conversaţii şi gesturi sub formă de date într-un avatar creat după chipul şi asemănarea noastră.

 

×
Citește mai multe din Inedit
» Vezi toate știrile din Inedit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close