Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cerul României, colorat de un fenomen spectaculos: „Norișori” roz, cu forme inedite, au fost fotografiați și filmați de locuitorii din Neamț

Cerul României, colorat de un fenomen spectaculos: „Norișori” roz, cu forme inedite, au fost fotografiați și filmați de locuitorii din Neamț

nori mammatus neamt 10 iulie 2024
Nori mammatus surprinși pe cer în satul Traian din Neamț. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    10 Iul 2024   •   22:05

Un fenomen meteo spectaculos a fost surprins pe cerul României, în mai multe localități din județul Neamț. Oamenii au făcut fotografii cu norii ciudați, care s-au format chiar la apus de soare, într-o lumină roz.

Fenomenul observat pe cerul de deasupra satului Traian din Neamț este reprezentat de norii mammatus, cunoscut și ca mammatocumulus (cu sensul de "nor mamar" sau "nor-sân")

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Zona respectivă se află sub avertizare cod portocaliu de vijelii până la ora 22:00. După o furtună puternică, chiar înainte ca soarele să apună, pe cer s-a format o pătură de nori cu formă circulară, roz.

Și locuitorii din orașul Roman au filmat „norișorii” de pe cer și au postat imagini pe rețelele sociale.

"Norișori" deasupra Romanului

Posted by Petrosanu Bogdan on Wednesday 10 July 2024

"Pentru că un mammatus să se formeze, aerul care coboară într-un nor trebuie să fie mai rece decât aerul care îl înconjoară. În plus, trebuie să aibă un conținut mare de apă sau gheață. 

Norii mammatus nu sunt un indicator clar al faptului că o tornadă este pe cale să se formeze, deși cultură populară îi asociază cu acest fenomen. 

De asemenea, nu sunt un indicator al fenomenelor meteorologice severe, chiar dacă sunt însoțiți deseori de furtuni cu descărcări electrice. În esență, sunt nori răsturnați", scrie accuweather.com.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close