Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ele sunt cele trei persoane care pot călători fără pașaport oriunde în lume. Una dintre ele nu are nevoie nici de permisul de conducere

Ele sunt cele trei persoane care pot călători fără pașaport oriunde în lume. Una dintre ele nu are nevoie nici de permisul de conducere

Sunt trei persoane de pe întreaga planetă care pot călători fără pașaport oriunde în lume. Ba mai mult, una dintre ele nu are nevoie nici măcar de permis de conducere.

New Project (81)
Ele sunt cele trei persoane care pot călători fără pașaport oriunde în lume. Una dintre ele nu are nevoie nici de permisul de conducere
de Georgiana Adam    |    23 Ian 2024   •   15:30

În general, toată lumea trebuie să aibă la ea pașaportul atunci când vrea să traverseze frontierele internaționale.

Chiar dacă este vorba despre papă, Regina Angliei, președinți sau premieri, orice persoană trebuie să aibă pașaportul asupra sa atunci când vrea să călătorească oriunde în lume.

Dar cum majoritatea regulilor au și excepțiile sale, și în acest caz există trei persoane de pe planetă care pot călători în jurul lumii, fără a avea nevoie de un pașaport.

Mai mult decât atât, una dintre aceste persoane nu are nevoie nici măcar de permis de conducere pentru a putea urca la volanul unui autoturism.

Cine sunt cele trei persoane care pot călători fără pașaport

Pașaportul Japoniei se situează printre cele mai puternice din lume. Cetățenii japonezi beneficiază de acces fără viză în peste 194 de țări, însă surprinzător, monarhul Japoniei nu are nevoie de pașaport pentru a călători în străinătate.

Împăratul Naruhito, al 126-lea conducător al Casei Imperiale a Japoniei, și soția sa, Împărăteasa Masako, se bucură de libertatea de a călători în lume fără pașaport.

Chiar și predecesorul împăratului, Împăratul Akihito, și soția sa, Împărăteasa Michiko (părinții actualului împărat), nu au avut niciodată pașaport.

Ministerul de Externe al Japoniei a hotărât că ”ar fi nepotrivit să se elibereze un astfel de pașaport pentru Împărat sau Împărăteasă”. Cu toate acestea, membrii ai familiei imperiale, precum Prințul Moștenitor Fumihito și Prințesa Kiko, au primit pașapoarte diplomatice în trecut.

Regele Charles al III-lea, cel mai recent monarh al Regatului Unit, se distinge prin faptul că nu deține un pașaport.

Regina Elisabeta a II-a, mama regelui Charles, nu a avut niciodată acest document de călătorie.

Conform normelor adoptate de guvernul Regatului Unit, pașaportul britanic este emis în numele monarhului. Prin urmare, nu este necesar ca monarhul să dețină personal unul.

Cu toate acestea, toți ceilalți membri ai familiei regale, inclusiv Regina Camilla și Prințul William (moștenitorul aparent), sunt obligați să dețină un pașaport atunci când călătoresc în afara Marii Britanii.

În acest an, primul set de pașapoarte noi a fost emis în numele regelui Charles. Anterior, toate pașapoartele purtau numele Reginei Elisabeta.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că Regele Charles nu are nevoie nici măcar de un permis de conducere în Regatul Unit sau în străinătate.

×
Subiecte în articol: Regele Charles al III-lea pasaport
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vasile Bănescu s-a retras din funcția de purtător de cuvânt al BOR
x close