Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cea mai "bătrână" expediţie românească în zona arctică

Cea mai "bătrână" expediţie românească în zona arctică

arct.jpg
23 Sep 2015   •   12:00

Patru bărbaţi de aproape 60 de ani vor ajunge în arhipelagul Svalbard. După 25 de ani de la ultima expediţie românească în zonă, patru prieteni vor pleca într-o călătorie aproape de cercul Polar.  Aceştia au numit-o cea mai "bătrână" expediţie românească în zonă şi vor căuta locul potrivit pentru a amplasa viitoarea staţie de cercetări criosferice româneşti din Arctica. 

Stelian Grigore şi Ioan Balmuş au fost colegi de facultate. Încă din facultate sunt pasionaţi de speologie şi expediţii în locuri îndepărtate. Chiar dacă au aproape 60 de ani, cei doi bărbaţi vor să pună în aplicare un plan îndrăzneţ: alături de alţi doi prieteni, vor încerca să descopere ultima bucată de pământ a Europei înainte de Polul Nord, arhipelagul Svalbard.

Toti membrii echipei vor să cerceteze zona din apropiera cercului polar, chiar dacă exista multe pericole la care se expun.  În timpul expediţiei, cei patru bărbaţi vor sta in foste barăci de mineri, unde vor avea semnal de telefonie mobilă si acces la internet.

Unul dintre cei patru cercetatori este vanator profesionist. Ioan Balmus stie ca va trebui sa se inarmeze si cu rabdare pentru expeditia care va incepe în curând. 

Aventura celor 4 prieteni va incepe pe 24 septembrie, va costa aproape 10 mii de euro si va fi platita din fonduri proprii.

×
Citește mai multe din Inedit
» Vezi toate știrile din Inedit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close