Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ce secret a fost obligată să păstreze timp de 30 de ani prima femeie care a ajuns în spațiu

Ce secret a fost obligată să păstreze timp de 30 de ani prima femeie care a ajuns în spațiu

o_1bd4el7p4tovrudicq17k216sd8.jpg
07 Apr 2017   •   17:57

S-a născut într-o familie modestă, de ţărani, a lucrat într-o fabrică de textile şi a efectuat zeci de salturi cu paraşuta. A fost una dintre cele cinci femei recrutate, în secret, pentru o misiune ce urma să schimbe istoria. După şapte luni de antrenamente intense, rusoaica Valentina Tereşkova a bătut record după record.

Ea a fost prima femeie în spaţiu, prima şi singura femeie în spaţiu care a efectuat un zbor individual şi primul civil în spaţiu.

Succesul său a fost ascuns însă chiar şi de familia ei, până în momentul în care oficialii ruşi au fost pregătiţi să-l facă public întregii lumi.
Valentina Tereşkova a decolat de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan în vehiculul spaţial sovietic Vostok-6. Avea doar 26 de ani când a ajuns pe orbita Pământului, pe 16 iunie 1963, şi a devenit eroină naţională.

Cu două zile înainte, capsula Vostok-5, pilotată de cosmonautul Valeri Bykovski, ajunsese şi ea pe orbită. Cei doi ruşi au avut astfel posibilitatea de a discuta între ei pe parcursul misiunii în spaţiu.

Continuarea, pe Descopera.ro.

×
Citește mai multe din Inedit
» Vezi toate știrile din Inedit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close