Antena 3 CNN Actualitate Inedit Caz incredibil. Medicii susţin că au înregistrat discuţia unui pacient cu Dumnezeu

Caz incredibil. Medicii susţin că au înregistrat discuţia unui pacient cu Dumnezeu

hallway-867226_640(1).jpg
foto: pixabay.com
20 Mai 2016   •   17:38

Cazurile medicale ieșite din comun sunt absolut fascinante. Recent, cercetătorii israelieni au raportat cazul unui pacient care a avut o experiență religioasă intensă, în timpul unui tratament pentru epilepsie, scrie playtech.ro.

Pacientul în vârstă de 46 de ani a văzut și a vorbit cu o figură pe care a asociat-o cu Dumnezeu. Partea bună e că în momentul respectiv, era conectat la un scanner cerebral, astfel încât medicii au o dovadă științifică a activității neobișnuite din creierul bărbatului. Totuși, încă nu o pot explica din punct de vedere științific. De asemenea, ceea ce face lucrurile intrigante e faptul că pacientul nu a fost niciodată deosebit de religios.
Acesta a suferit aproape toată viața de epilepsie a lobului temporal drept, afecțiune în cazul căreia atacurile sunt localizate în lobul temporal și generează emoții ciudate, scoaterea la suprafață a unor amintiri vechi, halucinații cu voci, muzică, oameni, mirosuri sau gusturi. Experiența poate dura câteva secunde sau chiar câteva minute.

Ca parte a noului tratament, acestuia i s-a cerut să nu mai ia medicamente împotriva convulsiilor. Apoi, a fost conectat la un aparat pentru electroencefalograme, iar cei doi medici care au asistat la bizara experiență au descris-o astfel: „În timp ce stătea în pat, pacientul a înghețat brusc, apoi a privit tavanul câteva minute în șir, povestind ulterior că a simțit că Dumnezeu se apropia de el. Apoi, a început să se roage în șoaptă, și-a căutat Kippa și a pus-o pe cap, recitând rugăciunile și mai intens. Apoi, iar brusc, a strigat: Tu ești Adonai (Dumnezeu în ebraică) Dumnezeu! Mai târziu, a spus că Dumnezeu i s-a arătat și i-a cerut să aducă salvare oamenilor din Israel”.
De asemenea, și-a scos electrozii și s-a plimbat prin spital, spunându-le tuturor oamenilor pe care i-a întâlnit că Dumnezeu l-a trimis către ei. Potrivit Neuroskeptic, scanările obținute arată o modificare în partea stângă a cortexului prefrontal, exact în momentul experienței supranaturale, adică în partea exact opusă celei de unde provin atacurile de epilepsie.

Pacientul a fost diagnosticat cu „deziluzie religioasă grandioasă a revelației și zelului misionar în contextul psihozei post-ictale”. Și totuși, cazul bărbatului nu are încă o explicație științifică precisă și vine ca o confirmare a faptului că aceste cazuri medicale neobișnuite arată cât de complexe sunt mintea și corpul uman. Până nu va mai exista un caz asemănător, experiența pacientului evreu rămâne parțial un mister.

×
Citește mai multe din Inedit
» Vezi toate știrile din Inedit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close