Se întâmplă de multe ori să nu cunoaștem istoria orașului în care trăim, deși aceasta poate fi una fascinantă. Este și cazul Bucureștiului, în care prea puțini își pun problema istoriei generale a orașului, a cartierelor în care trăiesc, a originii denumirilor străzilor... Să aflăm, deci, câteva curiozități despre capitala țării.
- Studioul de la Buftea a luat naștere în 1950. Era cel mai mare și mai bine dotat din SE Europei.
- Metroul a fost inaugurat în 1979, prima linie fiind cea dintre Semănătoarea și Timpuri Noi. Între 1981 și 1988 a fost demolat un întreg cartier vechi, cartierul Uranus, pentru a se construi Casa Poporului.
- Gara de Nord a fost inaugurată în 1872, odată cu traseul București – Ploiești. Dâmbovița a fost și ea amenajată pentru prima dată prin 1880, iar doi ani mai târziu se introudce și lumina electrică.
- Primul revelion înregistrat la TV este cel din 1956, în alb negru desigur. Un an mai târziu a fost inaugurată Casa Scânteii.
- Hotel Intercontinental a fost ridicat în anii ‘70, fiind cea mai înalta cladire din capitala (25 de etaje). Iar in 1976 bucureștenii aveau și primul centru comercial: Unirea.
- Între 1885 și 1893 au fost inaugurate: Grădina Botanică, Ateneul Român, Palatul Cotroceni și Foișorul de Foc – de unde pompierii observau incendiile din oraș. Fusese inaugurată și prima centrală telefonică, cu 5 abonați.
Continuarea, pe historia.ro.