La încheierea postului, călugărul Kogen Kamahori a ieșit pe picioare, deși asistat de două persoane din lăcașul sfânt Monte Hiei (vestul Japoniei) unde a stat închis timp de nouă zile, au informat mass-media locale.
El a fost întâmpinat de aproximativ 600 de călugări care l-au felicitat pentru această mare reușită. Kamahori a reușit să încheie cu succes acest post negru cunoscut sub numele de 'doiri', care este cea mai dură probă din cadrul marii încercări cunoscute drept 'kaihogyo' - o perioadă de 1.000 de zile de antrenament ascetic prin care se aspiră la iluminare.
Pentru a putea ține postul 'doiri', călugărul trebuie mai întâi să efectueze, de-a lungul a cinci ani, 700 de zile de drumeții pe munte parcurgând între 30 și 40 de kilometri pe zi. În cadrul 'doiri', pe lângă faptul că nu mănâncă nu bea și nu doarme, călugărul nu are voie să se stea culcat și trebuie, în cele 182 de ore cât durează ritualul, să recite versete de 100.000 de ori.
Doi călugări îl asistă în orice moment pe cel care se confruntă cu "proba morții" astfel încât să nu adoarmă. Inițial postul 'doiri' dura zece zile, dar a fost scurtat pentru a evita pericolul de moarte al celor care se supun acestei probe extreme.
Ritualul 'kaihogyo' este practicat de școala japoneză Tendai înființată pe muntele Hiei în jurul secolului al IX-lea. Cele 1.000 de zile trebuie împărțite de-a lungul a șapte ani și se crede că mai puțin de 50 de persoane au reușit să ducă la îndeplinire acest ritual în secolul al XIX-lea.
Kogen Kamahori a început ritualul 'kaihogyo' în martie 2011 și preconizează să-l încheie în septembrie 2017.