Antena 3 CNN Actualitate Inedit Bomboanele cu mentă care au ucis peste 200 de persoane

Bomboanele cu mentă care au ucis peste 200 de persoane

peppermint-390687_640.jpg
foto: pixabay.com
09 Iul 2016   •   09:46

În 1858, dulciurile din Bradford au otrăvit peste 200 de persoane într-o singură noapte.

Wiliam Hardaker vindea dulciuri la un stand din piaţa Greenmarket, din centrul Brandford-ului. Hardaker îşi cumpăra materialele de la Joseph Neal, cel care pregătea dulciurile (pastilele), scrie descopera.ro.

Pastilele erau bomboane cu mentă, realizat dintr-un mix de ulei de mentă, zahăr şi gumă. Însă în aceea perioadă zahărul era scump, aşa că Neal a substituit zahărul cu gipsul pudră. Înlocuirea ingredientelor din mâncare cu subtituenţi mai ieftini era o practică foarte comună în aceea vreme.

În acel moment, Neal l-a trimis pe James Archer, un chiriaş care locuia cu acesta, să procure substanţa alterată de la farmacistul Charles Hodgson. În acel moment, Hodgson era la farmacie, dar nu l-a servit pe Archer, din cauza unei afecţiuni, aşa că substanţa i-a fost livrată de către Wiliam Goddard. Acesta a intrat în farmacie neştiind sigur unde se află substanţa alterată. După cum i-a spus Hodgson substanţa se afla într-un butoi din colţul podului. Însă în locul gipsului, Goddard i-a vândut lui Archer peste 5 kg de trioxid de arsen.

Greşeala a rămas nedetectată chiar şi în timpul fabricării bomboanelor de către James Appleton, un ,,fabricant de dulciuri experimentat''. Appleton a observat că produsul final arăta diferit de cel obişnuit. În timpul procesului de fabricare, Appleton s-a simţit rău câteva zile la rând, având stări de vomă, simţind o durere în palme şi braţe, dar nu a realizat că erau provocate de otravă.

Lui Hardaker i-au fost vândute 14kg de boamboane cu mentă, care a profitat de faptul că bomboanele arătau diferit pentru a obţine o reducere. După ce a gustat bomboanele şi Hardaker a început să se îmbolnăvească. În aceea noapte, Hardaker a vândut peste două kilograme din bomboane.

Mai mult, pe descopera.ro.

×
Citește mai multe din Inedit
» Vezi toate știrile din Inedit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close