Li Ching Yuen este singurul bărbat din lume (despre care se ştie) care a ajuns la vârstă de 256 de ani. Conform unui articol din anul 1930, apărut în Ziarul New York Times, Wu Chung-chieh, un profesor din cadrul Universităţii Chengdu, a descoperit arhivă Guvernului Imperial Chinez, din anul 1827, de unde a aflat despre Li Ching-Yuen.
Acesta era felicitat pentru longevitatea să, cu ocazia împlinirii vârstei de 150 de ani, iar în alte câteva documente ce datau din anul 1877, Li Ching-Yuen era sărbătorit pentru uimitoarea vârstă de 200 ani, potrivit Vocea.biz.
Un corespondent al New York Times scria în 1928 despre faptul că mulţi dintre bătrânii din cartierul lui Li îşi aminteau de vremea în care erau copii, iar Li era deja un om bătrân.
Li Ching-Yuen şi-a început stilul de viaţă vegetarian, încă de la vârstă de 10 ani, lucru care explică vastă să documentare în ceea ce priveşte plantele chinezeşti şi plantele din zonele înconjurătoare.
Practic Li Ching-Yuen a supravieţuit cu o dietă bazată numai pe plante medicinale care includea lingzhi, goji, ginseng sălbatic, he shou wu, gotu kola şi multe altele. În anul 1749, la vârstă de 71 de ani, Li Ching-Yuen s-a înrolat în Armata Chineză pentru a preda artele marţiale.
Li avea o reputaţie extrem de bună în China şi era foarte respectat. Se zvoneşte că s-ar fi căsătorit de 23 de ori şi că a fost tatăl a 200 de copii.
Lee Ching-Yuen a fost comerciant de ierburi medicinale.
Secretul longevității acestui înţelept:
Întrebat care este secretul longevității sale, pe patul de moarte, acesta a răspuns:
“Păstrați inima în tăcere, staţi ca broasca țestoasă, mergeţi vioi ca porumbelul și dormiţi ca câinele de pază.”
Lee susținea că pacea interioară și liniștea sunt secretul longevităţii. Evident, dieta lui a jucat, de asemenea, un rol important. Dar, în mod surprinzător, cel mai bătrîn om din lume considera că longevitatea se datorează anume minţii sale.