Antena 3 CNN Externe Un bărbat a fost prins la vamă cu peste 100 de șerpi vii în pantaloni, în China

Un bărbat a fost prins la vamă cu peste 100 de șerpi vii în pantaloni, în China

servi vii ascunsi pantaloni vama china
Șerpii găsiți în pantalonii unui bărbat, la vamă, în China. Sursa foto: Shenzen Customs via CNN
de Mia Lungu    |    10 Iul 2024   •   21:41

Un bărbat a fost prins în timp ce încerca să introducă ilegal peste 100 de șerpi vii în China, îndesându-i în pantaloni, potrivit autorității vamale a țării citată de CNN.

Ofițerii vamali din orașul Shenzhen din sudul Chinei l-au interceptat pe bărbat în timp ce călătorea prin portul Futian, un punct de control între Hong Kong și China continentală, a precizat marți agenția, într-o declarație.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În timpul unei inspecții, ofițerii au găsit șase pungi cu cordon, sigilate cu bandă adezivă, în buzunarele pantalonilor săi.

"Ofițerii au deschis pungile și au constatat că fiecare conținea un număr de șerpi vii de diferite forme și culori. După numărare, au fost găsiți un total de 104 șerpi.", se arată în declarație.

Cinci specii de șerpi au fost identificate ulterior - șarpele de lapte, șarpele hognose de vest, șarpele de porumb, șarpele șobolan de Texas și șarpele taur - dintre care patru nu sunt originare din China. Niciuna dintre specii nu este veninoasă.

Declarația precizează că incidentul a avut loc "în urmă cu câteva zile", dar nu a specificat când.

Agenția vamală nu a spus dacă bărbatul a fost arestat, dar a avertizat că "în cazul în care reglementările sunt încălcate, vama va urmări răspunderea legală în conformitate cu legea".

În iunie, un alt bărbat a fost arestat în timp ce încerca să introducă ilegal 454 de țestoase pe cale de dispariție din Macao în China continentală.

×
Subiecte în articol: serpi vama China
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close