Antena 3 CNN Actualitate Inedit Atenţie la mesaje! Elevă trimisă în judecată pentru nişte emoticoane

Atenţie la mesaje! Elevă trimisă în judecată pentru nişte emoticoane

smiley-890790_960_720.png
Foto: Pixabay.com
19 Apr 2016   •   13:20

În SUA va începe, la sfârşitul acestei luni, un proces care ar trebui să-i pună pe gânduri pe mulţi internauţi. O fată de 12 ani va apărea în faţa magistraţilor tribunalului pentru minori, pentru că a trimis emoticoane ameninţătoare.

Întâmplarea a avut loc în Fairfax, oraş cu 24.000 de locuitori din statul american Virginia. Eleva va fi judecată pentru că, în decembrie anul trecut, a postat pe Instagram un mesaj în care scria: „Masacru”, urmat de un emoticon - pistol, şi propoziţia „Întâlneşte-te cu mine marţi, la bibliotecă”, ilustrată de un pistol, un cuţit şi o bombă.

O glumă copilărească, dar pe care poliţiştii din Fairfax au luat-o foarte în serios şi au considerat-o ameninţătoare. Eleva şi-a recunoscut faptele, iar la sfârşitul lunii îşi va afla pedeapsa.

Asta în ciuda faptului că şcoala nu a dat importanţă mesajului, iar mama fetei a explicat că fiica ei este hărţuită în şcoală şi că nu a creat niciodată probleme înainte. Dar, din cauza vidului juridic în domeniu, eleva de 12 ani va trece printr-un proces pe care nu-l va uita niciodată. Şi asta doar din cauza unor emoticoane. Aviz amatorilor!

×
Citește mai multe din Inedit
» Vezi toate știrile din Inedit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close