Antena 3 CNN Externe Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în Franța: „Ne-am dat seama că trăisem într-o cursă de șoareci”

Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în Franța: „Ne-am dat seama că trăisem într-o cursă de șoareci”

Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în Franța: „Ne-am dat seama că trăisem într-o cursă de șoareci”
Liz și David Murphy, doi soți care și-au vândut casa din Anglia și au cumpărat un sat întreg în Franța. Sursa foto: Facebook/ Lac de Maison
de Mia Lungu    |    29 Iun 2024   •   14:00

Un cuplu din Marea Britanie și-a vândut casa din Manchester, în valoare de 400 de mii de lire sterline, pentru a cumpăra un întreg sat din Franța. Cei doi soți au povestit cum viața lor s-a îmbunătățit considerabil de când au făcut marea schimbare.

Liz Murphy, 47 de ani, și soțul ei, David, 55 de ani, au cumpărat cătunul rural istoric Lac De Maison, din Poitou-Charentes, în sud-vestul Franței, în ianuarie 2021, potrivit The Independent.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cuplul și-a vândut casa cu trei dormitoare din Manchester pentru 400 000 de lire sterline și a folosit banii pentru a cumpăra șase case vechi de 400 de ani, două hambare și trei acri de teren.

Cei doi au transformat orașul lor liniștit într-o afacere înfloritoare: cu cele trei case de vacanță rezervate aproape integral pentru vara anului 2024. Aceștia spun acum că nu mai au niciun plan de întoarcere.

Soții, care au lucrat în radio, nu mai depind de un angajator și spun că este un "sentiment minunat" să fie autosuficienți și să lucreze pentru ei înșiși.

Pe măsură ce criza costului vieții continuă în Regatul Unit, familia este convinsă că stilul de viață la care visează nu ar putea fi atins în Anglia, iar acum consideră Franța drept "casa lor".

„Încă ne ia două ore și jumătate să tundem gazonul”

Liz, mamă a doi copii, originară din Altrincham, Manchester, a povestit cum s-au acomodat în noua țară, cu noul stil de viață.

„Am fost foarte ocupați, suntem aproape complet rezervați în această vară și chiar și în sezonul liniștit am avut oaspeți în majoritatea weekend-urilor. Renovările sunt mereu în desfășurare, dar am terminat în mare parte.

Suntem de patru ani aici, așa că ne-am obișnuit cu întreținerea și am devenit mai rapizi la gestionarea zilnică a lucrurilor. Dar încă ne ia două ore și jumătate să tundem gazonul pentru că este foarte mult.

Aceasta este slujba noastră cu normă întreagă acum, este atât de diferită de vechile noastre slujbe de birou. Fiecare zi este diferită și tot ceea ce facem este pentru noi și pentru familia noastră.

Ne-a plăcut Marea Britanie, dar nu regretăm că ne-am mutat aici și nu avem planuri să ne întoarcem. Este plăcut pentru că ne controlăm puțin mai mult propriul destin."

„Ne-am dat seama că viața trecea pe lângă noi”

Când cuplul a dat peste terenul imens, au decis să vândă casa și să se mute cu cei doi copii ai lor - Tom, 13 ani, și Charlotte, nouă ani - și cu mama lui Liz, Helen Diaper, 73 de ani, și tatăl vitreg, Terry, 73 de ani, în decembrie 2020.

Liz a spus: „Amândoi lucram cu vieți ocupate și copiii erau în cluburi după școală și era ca și cum am fi fost pe o bandă de alergare fără sfârșit.

Până când a venit Covid și am fost în concediu și ne-am dat seama că eram într-o cursă de șoareci și viața trecea pe lângă noi. Nu am petrecut prea mult timp cu copiii și am decis că trebuie să facem ceva pentru a ne schimba total viețile.

Vorbisem de ani de zile să ne mutăm în Franța. Am avut acest sentiment brusc de a o face și am făcut-o brusc. Mama și tatăl meu vitreg au decis să își vândă casa și să vină cu noi.”

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Turiști români din Turcia, evacuați din hoteluri din cauza incendiilor
x close