Antena 3 CNN Actualitate Indolenţă maximă la Parlament. Un turist străin era să moară (VIDEO)

Indolenţă maximă la Parlament. Un turist străin era să moară (VIDEO)

Indolenţă maximă la Parlament. Un turist străin era să moară <font color=red>(VIDEO)</font>
10 Iul 2007   •   23:14

Angajaţii Palatului Parlamentului se tem de blestemul lui Ceauşescu. Asta după ce 3 turişti străini au murit în timp ce vizitau clădirea. Chiar marţi un australian era să piară după ce a căzut în gol, pe scări. Era cu ochii pe cupolele Casei Poporului comandate de dictator. Australianul vizita Casa Poporului. S-a uitat la cupole, a călcat în gol şi a picat pe scări. S-a lovit la arcadă şi şi-a spart puţin capul. Şi de aici începe povestea românească. O poveste tristă, cu medici care vin greu şi găsesc mereu explicaţii:

Asistent: ?Eu ştiu că în momentul în care m-a sunat, în secunda doi am plecat. Numai că a trebuit să stăm şi să aşteptăm lifturile?.
Reporter: ?Cât aţi făcut??
Asistent: ?Nu ştiu că nu m-am uitat pe ceas, credeţi-mă!?
Reporter: ?Eu am stat 20 de minute şi n-a fost nimeni aici.?
Asistent: ?Nu ştiu de când aţi stat dvs. 20 de minute.. că aşa puteaţi să staţi de dimineaţă?.

Şi discuţia se încinge. Problema asistentei ţine de lifturi, imensitatea Parlamentului şi faptul că nici nu ştia unde să vină. Asistent: ?Aş fi zburat, dar nu se poate circula. Ştiţi bine că nu funcţionează toate de jos. De la parter. Nu funcţionează toate. Mai repede de atât cu mare drag aş fi venit?.

Secretarul general al Camerei este de altă părere. ?În urma întrebărilor mele am aflat că aceste cazuri au fost soluţionate în regim de maximă urgenţă?, spune Georgeta Ionescu, secretarul general al Camerei Deputaţilor.

Tot cu maximă urgenţă probabil, de-a lungul timpului şi-au găsit moartea prin Parlament alţi trei turişti. Penultimul era japonez, iar ultimul era francez. ?Au existat 3 persoane care au decedat de-a lungul timpului în această incintă din varii motive. Unul accidentat. Altul a făcut atac de cord. Şi a mai existat o persoană care într-adevar pe traseu a survenit decesul?, spune doamna Ionescu.

După discuţii fără sfârşit, vine şi medicul de la Salvare. Domnul australian, lovit parietal şi la arcadă, îşi spune povestea. ?Vin din Melvin, Australia. Şi eu sunt doctor. Sunt pensionat. Am fost doctor pediatru. Am 83 de ani. Starea generală de sănătate este bună şi chiar nu am probleme de sănătate. Şi am asigurare medicală plătită la zi?.

Şi aşa, australianul a fost dus la spitalul Universitar. De unde a fost externat repede. N-avea nimic. Medicul australian s-a ales doar cu o experienţă românească, dând cu capul de ctitoriile ceauşiste.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close