Antena 3 CNN Actualitate Income Magazine. Afaceri pe terenul de golf

Income Magazine. Afaceri pe terenul de golf

golf.jpg
18 Iul 2015   •   10:58

Bulgarii ne dau lecţii la capitolul "cum să faci afaceri". Într-un câmp părăsit, au reuşit să construiască trei dintre cele mai importante "resorturi" de golf din Europa de Est. Unul dintre ele are şi proprietăţi cumpărate de români. Români pasionaţi de golf, dar care nu au unde să joace în ţară.

La 60 de kilometri de Vama Veche, în Bulgaria, la 200 de metri desupra mării se întinde Resortul de Golf BlackSeaRama. A gâştigat în 2009 premiul pentru cel mai bun nou teren de golf din lume. Poartă semnătura celebrului Gary Player care s-a întrebuinţat de designul celor aproape 6.700 de metri pătraţi. Este un business care a crescut în timp datorită priceperii şi pasiunii cu care s-a dedicat echipa managerială.

Golful în sine este un business foarte profitabil, mai ales dacă pui preţ pe calitate şi pe cerinţele clienţilor. Iar resortul de la malul Mării Negre tocmai asta a încercat. În fiecare an apărea câte o construcţie nouă: fie un teren de tenis, fie un club pentru copii, fie un centru SPA sau restaurante.

Clientul este cel mai important pion pentru managementul resorului, mai ales că aproape toate vilele din complex sunt cumpărate deja. De altfel, partea de real-estate este şi cea mai importantă sursă de profit.

Proiectul prevede 350 de vile în complex. Momentan, sunt construite şi vândute deja 100, dintre care 10% sunt deţinute de români. Unul dintre ei este fostul mare tenisman Florin Segărceanu, pasionat de golf de aproape 15 ani.

Preţurile vilelor pornesc de la 200.000 de euro, dar ajung şi la un milion de euro, în funcţie de facilităţi, de poziţionare şi suprafaţă. În zonă mai sunt încă două resorturi de golf. În România asta ar fi însemnat o problemă concurenţială între proprietari. Aici nu este cazul. Oamenii au înţeles că fair-play-ul nu te ajută doar pe terenul de golf, ci şi în business.

Important este şi faptul că doar proprietarii au de câştigat de pe urma acestei afaceri, ci şi economia locală a Bulgariei.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close