Un incident asemănător, mai puţin grav, a avut loc cu mai bine de o lună înainte, dar nu a fost raportat, susţin cei de la Jurnalul Naţional. Atunci un autobuz al companiei de handling a fost la un pas de a fi lovit de un avion.
Ambele cazuri ridică mari întrebări privind modul de desfăşurare a activităţii în turnul de control.
Situaţiile sunt similare. Turnul de control ar fi uitat de aprobările date, iar un autobuz al companiei de Handling Globe Ground a fost la un pas de a fi lovit de un avion. Autobuzul a degajat de urgenţă, în ultimul moment, pe câmp şi a fost nevoie de două tractoare ca să reuşească să-l scoată din nămol.
Evenimentul ar fi rămas însă neconsemnat în registrul special, întrucât părţile implicate nu au înregistrat pierderi. Conform aceloraşi surse, nu ar fi singurul incident de acest fel petrecut pe aeroporturile româneşti care nu a fost raportat, se pare, pentru a nu scădea încrederea călătorilor în siguranţa zborurilor.
Ministerul Transporturilor nu a comentat această informaţie, în timp ce reprezentanţii Globe Ground au declarat pentru Jurnalul Naţional că "echipajele lor tehnice nu au autorizaţia să pătrundă pe pistă".
Între timp, ancheta demarată în cazul avionului Tarom care a lovit o maşină a firmei UTI pe Aeroportul Otopeni scoate la iveală aspecte din ce în ce mai sensibile.
Miercuri, toate părţile implicate au fost convocate de comisia de anchetă la sediul Ministerului Transporturilor, în principiu pentru ascultarea înregistrării făcute cu microfonul ambiental care captează tot ceea ce vorbesc între ei operatorii din turnul de control.
Surse apropiate comisiei de anchetă au declarat pentru Jurnalul Naţional că, foarte probabil, va fi cerută o expertiză privind autenticitatea dar mai ales, integralitatea înregistrării episodului.