Antena 3 CNN Actualitate Incidente minore la marşul "normalităţii"

Incidente minore la marşul "normalităţii"

Incidente minore la marşul "normalităţii"
09 Iun 2007   •   17:33

O zi a controverselor. Aşa ar putea fi catalogata ziua de sâmbătă, marcată de marşul anual al comunităţii gay. În aceaşi măsură, însă, oponenţii minorităţilor sexuale au organizat un marş în semn de protest faţă de Gay Fest. Un grup de aproximativ 20-25 tineri protestari îmbrăcaţi în negru şi cu feţele acoperite a organizat în Piaţa Universităţii o contramanifestaţie spontană la marşul formaţiunii Noua Dreaptă.

Ei au scandat lozinci împotriva acestei organizaţii, în principal acuzând faptul că este fascistă şi se ocupă în principal de acte violente, bătând pe stradă copii şi oameni nevinovaţi. Un alt slogan strigat a fost ?Noua Dreaptă - travestiţii morali?. Întrebaţi de ce nu îşi descoperă feţele, ei au preferat să dea răspunsuri evaziv-ironice, glumind că nu sunt fotogenici.

După câteva minute de strigat lozinci, jandarmii au intervenit pentru a evita ca spiritele să se încingă, iar manifestanţii s-au dispersat, nu însă suficient de repede pentru că forţele de ordine au pus mâna pe câţiva dintre ei şi i-au băgat la dubă. Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, nu s-au înregistrat niciun fel de violenţe, dar cei vinovaţi de participarea la această contramanifestaţie riscă o amendă contravenţională de 200 lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

O coloană alcătuită din circa 300 de persoane care intonau imnul naţional a început să mărşăluiască prin Capitală, în jurul orei 10.30, pentru a demonstra împotriva organizării Paradei GayFest. Marşul organizat de Forumul Creştin Noua Dreaptă a pornit de la poalele Dealului Patriarhiei având următorul traseu: Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Revoluţiei, Calea Victoriei, Splaiul Independenţei, cu întoarcere la locul de plecare.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close