Antena 3 CNN Actualitate Începerea programului "Coşul de solidaritate" pentru pensionari, aprobată de Guvern

Începerea programului "Coşul de solidaritate" pentru pensionari, aprobată de Guvern

Începerea programului "Coşul de solidaritate" pentru pensionari, aprobată de Guvern
Foto: Intact Images
21 Sep 2011   •   17:15

Guvernul a aprobat începerea programului "Coşul de solidaritate", propus de UNPR, prin care se urmăreşte vânzarea de produse alimentare la un preţ redus pentru pensionari, informează Mediafax.  "Coşul de solidaritate" pentru pensionari va conţine produse precum făină, zahăr, ulei, mălai şi orez.

Proiectul prevede că produsele alimentare pe care Guvernul vrea să le vândă pensionarilor la preţ redus vor fi livrate acestora, săptămânal, prin firme special înfiinţate de către autorităţile locale. Aceste firme vor cumpăra alimentele prin licitaţie şi vor percepe un adaos comercial care să acopere cheltuielile aferente.

"Societăţile comerciale înfiinţate de consiliile judeţene, respectiv de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, ori al căror obiect de activitate a fost extins, achiziţionează prin licitaţie publică alimentele de bază destinate vânzării către societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau al căror obiect de activitate a fost extins, din respectivul judeţ, sau după caz, direct către pensionari. Societăţile vor practica un adaos comercial care să asigure acoperirea cheltuielilor ocazionate de realizarea acestei activităţi", se arată în proiect.

Potrivit
proiectului, din punct de vedere economic, programul nu implică un efort bugetar suplimentar, nefiind acordate subvenţii sau sprijin financiar.

Cantităţile de produse alimentare de bază care pot fi achiziţionate lunar de fiecare pensionar prin intermediul acestui program urmează să fie stabilite la rândul lor prin ordin comun al ministrului de Interne şi al ministrului Sănătăţii.

Scopul programului constă în limitarea efectelor negative generate de criza economică, diminuarea ratei sărăciei în rândurile pensionarilor şi "suplinirea altor forme de sprijin care nu sunt posibile în actualul context".

Guvernul a probat acest program, la sfârşitul lunii iulie, printr-un memorandum. La cea vreme, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu a încurajat iniţiativa privind coşul de solidaritate pentru pensionari, pe care a etichetat-o drept "populistă".

 




×
Subiecte în articol: guvern solidaritate program
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close