Antena 3 CNN Actualitate Începe o nouă etapă de înscrieri în Programul „Rabla Plus 2024”

Începe o nouă etapă de înscrieri în Programul „Rabla Plus 2024”

data incepe programul rabla 2024
Începe o nouă etapă de înscrieri în Programul „Rabla Plus 2024” / Sursa foto: Getty Images I summerphotos
de Roxana Mihăiescu    |    18 Iul 2024   •   16:31

De luni, 22 iulie 2024, ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu organizează o nouă sesiune de înscriere pentru persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice în cadrul Programului Rabla Plus.

Sumele alocate pentru etapa a doua de înscrieri, organizată în perioada 22 iulie - 18 august 2024, sunt următoarele: persoane juridice - 240 de milioane de lei şi Unităţi Administrativ-Teritoriale (UAT) şi instituţiile publice buget de 120 milioane de lei, a transmis Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, înscrierile se realizează prin încărcarea în aplicaţia informatică a documentelor necesare, în limita sumelor alocate.

Programul „Rabla Plus” va mai avea o a treia sesiune de înscriere, împărţită astfel: pentru persoane juridice şi UAT, în perioada 19 august - 19 septembrie 2024 (cu bugete de 100 de milioane de lei la fiecare categorie de solicitanţi) şi pentru persoane fizice, între 19 şi 25 noiembrie, cu o alocare bugetară de 100 de milioane de lei.

În cadrul Programului Rabla Plus, solicitantul beneficiază de ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puţin unui autovehicul uzat. Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate.

Cuantumul ecotichetului, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare, este de: 25.500 lei - pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, cu excepţia motocicletelor; 13.000 lei - pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 grame CO2/km în sistem WLTP; 13.000 lei - pentru achiziţionarea unei motociclete electrice.

Ecotichetul se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul electric a cărui valoare nu depăşeşte suma de 70.000 euro, cu TVA inclusă.

Instituţiile publice şi UAT beneficiază de un ecotichet în cuantum de 120.000 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, fără a fi obligate să predea spre casare o maşină uzată.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close