Antena 3 CNN Actualitate Începe campania de vaccinare antigripală a populaţiei

Începe campania de vaccinare antigripală a populaţiei

Începe campania de vaccinare antigripală a populaţiei
22 Oct 2007   •   13:29

Luni începe campania de vaccinare antigripală gratuită a populaţiei. Pentru asta s-au achiziţionat 3,7 milioane doze de vaccin antigripal - cea mai mare cantitate de vaccin achiziţionată din 1990. De asemenea, susţin autorităţile din domeniu, este pentru prima oară când se vaccinează gratuit aproape 20% din populaţia ţării, aşa cum prevăd recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Campania de vaccinare antigripală gratuită a populaţiei se va derula în 3 etape. În prima fază adică până pe 2 noiembrie, vor fi vaccinate un milion de persoane. Vor avea prioritate copiii cu boli cronice pulmonare sau cardiace, cu astm, cei care au fost supuşi terapiei îndelungate cu aspirină, persoane infectate cu HIV, precum şi 75% dintre adulţii cu afecţiuni cronice pulmonare sau cardiovasculare.

Restul, de 25% dintre adulţii cu boli cronice, împreună cu adulţii şi copiii din instituţiile de ocrotire socială şi personalul medical vor fi vaccinaţi în cea de-a doua etapă, care începe pe 5 noiembrie şi se derulează până pe 23 noiembrie. În această fază secundară vor fi vaccinate circa 800 de mii de persoane.

A treia etapă a campaniei de vaccinare antigripală gratuită a populaţiei se va derula între 26 noiembrie - 15 decembrie, când urmează să fie vaccinate aproximativ 1,4 milioane de persoane. Este vorba de persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, adulţi dispensarizaţi pentru boli metabolice cronice, precum diabetul zaharat şi pentru bolile renale.

Campania de vaccinare se poate prelungi, până în luna februarie în funcţie de evoluţia epidemiologică. Pentru acest sezon Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3,7 milioane doze vaccin antigripal, cu o treime mai mult decât anul trecut. De asemenea există şi un stoc de rezervă de 400 de mii de doze de vaccin antigripal, pe care ministerul le va distribui în eventualele focare de gripă. Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close