Antena 3 CNN Politică Încep sau nu lucrările la planșeul de la Unirii? Băluță: „În zece zile începem”. Nicușor Dan: „Eliberez autorizația după ce am avizele”

Încep sau nu lucrările la planșeul de la Unirii? Băluță: „În zece zile începem”. Nicușor Dan: „Eliberez autorizația după ce am avizele”

planseu 12
Imagini de sub planșeul de la Piața Unirii care stă să se prăbușească. Sursă foto: Primăria Sector 4
de R.K.    |    25 Sep 2024   •   18:01

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat miercuri că va elibera autorizaţia de construire în cazul planşeului Unirii, după ce Primăria Sectorului 4 va depune toate avizele solicitate. Declarația a fost făcută după ce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București a luat act, miercuri, de situația de urgență de la planșeul Unirii. Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că „în următoarele zile într-o modalitate sau alta vom avea o autorizație de construire”.

„Așa ceva nu poate să continue. În zece zile vom începe lucrările”, a declarat Daniel Băluță. 

Toată discuția a pornit după ce primarul general, Nicușor Dan, a declarat că Primăria Sectorului 4 a cerut pentru consolidarea și reabilitarea planșeului autorizație în regim de urgență și nu ar avea bază legală să o emită deoarece legea permite emiterea unei astfel de autorizații doar în caz de pericol public.

Miercuri, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București a luat act, miercuri, de situația de urgență de la planșeul Unirii, sesizată de Primăria Sectorului 4, a declarat prefectul Bucureștiului, Mihai Mugur Toader.

Ulterior, primarul Nicușor Dan a anunțat că va elibera autorizația de construire după ce vor fi depuse toate avizele.

„Voi elibera autorizaţia de construire după ce Primăria Sectorului 4 va depune toate avizele solicitate, întocmai cum prevede legea. Am dat termen până vineri, 27 septembrie, funcţionarilor din Primărie să facă o verificare a avizelor depuse până la această oră”, a spus primarul general, potrivit unui comunicat.

El a arătat că există periodic discuţii tehnice între reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti şi cei ai Primăriei Sectorului 4, în care ambele părţi au arătat deschidere pentru obţinerea tuturor documentelor impuse de lege şi absolut necesare pentru un astfel de proiect de amploare care va afecta sever traficul rutier din centrul oraşului pentru cel puţin 2 ani.

„Din toate expertizele tehnice analizate rezultă clar nevoia de consolidare a planşeului, însă niciunul dintre documente nu justifică eliberarea în regim de urgenţă a autorizaţiei”, a afirmat Nicuşor Dan.

„În următoarele zile într-o modalitate sau alta vom avea o autorizație de construire. În zece zile vom începe lucrările. Voi folosi toate pârghiile pe care le am ca să rezolv problema, voi pune în siguranță planșeul și pasajul, lucru care se va întâmpla în regim de urgență”, a declarat, miercuri, primarul sectorului 4 Daniel Băluță.

Întrebat dacă primarul Nicușor Dan este obligat să emită o autorizație de construire în regim de urgență, Prefectul Bucureștiului, Mugur Toader, a apelat la responsabilitate.

„Nu există un factor coercitiv, dar situația de acolo este deosebit de periculoasă. Nu ne permitem să nu abordăm această problematică în regim de urgență. Este o mare responsabilitate. Nu există niciun motiv ca aceste autorizații să nu fie eliberate în regim de urgență, de-a lungul timpului au fost emise autorizatii in regim de urgentă, deși nu era pericol”, a explicatacesta.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close