Primarul Sectorului 1 a precizat că 30 iulie este termenul de depunere a ofertelor pentru proiectarea și construirea noului spital. În jur de 30 de firme internaționale s-au arătat dornice de a contribui la acest proiect, a mai spus edilul.
"Studiul de fezabilitate a fost stabilit și a fost coordonat de către o echipă a Ministerului Sănătății. Am dat drumul la licitație în ultimele zile din luna decemrbie, ne-a întârziat cu 2-3 luni de zile situația din țară cu COVID-19, dar pot să vă spun că pe 30 iulie e termenul-limită de depunere a ofertelor. În această perioadă, au fost undeva la 30 de firme internaționale care au solicitat clarificări vizavi de acest proiect. E un proiect pe care noi l-am estimat undeva la jumătate de miliard de euro. E un proiect care nu a fost făcut în 30 de ani. E o necesitate pentru București. Eu îmi doresc ca după 30 iulie, când va fi depunerea ofertelor, să avem un câștigător care să înceapă construcția într-o lună, cel mult două", a declarat primarul Tudorache.
Când ar trebui să fie gata noul spital
Proiectul a fost gândit încă de acum trei ani, iar de atunci Primăria a reușit să economisească 55 de milioane de euro. "În momentul de față, compania de investiții a Primăriei are în buget această sumă economisită pentru realizarea acestui proiect. Undeva la peste 10% din valoarea contractului. E o garanție că acest proiect se va realiza", dă asigurări edilul.
Spitalul va ocupa o suprafață de 7,2 hectare, va avea 1.105 paturi, 37 de săli de operație și un heliport. "Consider că e un proiect care va schimba fața Sectorului 1 și a Bucureștiului".
Lucrările la acest spital ar putea dura maximum trei ani de la începerea lucrărilor. "Eu mi-aș dori ca printre câștigători să se afle și o firmă românească. E adevărat, sunt multe firme care solicită clarificări și nu sunt din România, fiind o licitație internațională, dar eu îmi doresc ca printre câștigători să fie și o firmă românească".
Încep lucrările pentru un nou spital de urgență în Capitală! Cât costă proiectul și când va fi gata